Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Thuis tegen IVV heeft ZOB een zwaar bevochten 1-0 overwinning behaald. De ploeg heeft zich zo goed hersteld van de zware tegenvaller van vorige week toen na een 0-3 voorsprong in de slotfase nog gelijk werd gespeeld. Beide ploegen staan in de gevarenzone met 19 punten, de belangen zijn vooraf dus duidelijk alleen de winst telt. De eerste helft had ZOB een overwicht, en in de tweede helft was IVV de bovenliggende partij.

De wedstrijd begon met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de op 5 maart overleden reserve keeper Kevin Berrevoets van IVV. Beide teams speelden dan ook met rouwbanden.

In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld en gebeurde er weinig voor de beide doelen. ZOB had dan wel een licht overwicht, maar veel kansen konden er niet gecreëerd worden. Als ZOB dan gevaarlijk door kwam werd de ploeg vaak teruggefloten wegens buitenspel. Gevaarlijk werd het pas in de slotfase van de eerste helft. Een verre ingooi van Raphaelleo Baal wordt door Kid Ronday ingekopt maar de doelman van IVV weet redding te brengen. Niet veel later komt  vanaf de linkerkant een voorzet op maat van Raphaelleo Baal bij de vrijstaande Luca Kouwenberg die de 1-0 binnen kopt. ZOB heeft geluk dat IVV vanaf de aftrap niet meteen op gelijke hoogte komt, een lob van spits Daniel Schermer gaat over doelman Huub Schuurman heen, maar de bal belandt boven op de lat en komt ZOB goed weg.

De tweede helft moet IVV wel komen en drukt het ZOB naar achteren. In de 48e minuut wordt een lage schuiver fraai gestopt door doelman Huub Schuurman. IVV had dan wel een overwicht, maar grote kansen leverde dit niet op omdat ZOB verdedigend goed stond. ZOB bleef gevaarlijk in de counter, en kreeg in de slotfase de betere kansen om de score te vergroten. In de 80e minuut stuurt Kevin Hijlkema Raphaelleo Baal de diepte in, alleen voor de doelman ziet Raffie zijn inzet met de voet tot corner verwerkt worden. In de 88e minuut komt een vrije trap van Keven Hijlkema bij de 2e paal bij de vrijstaande Luca Kouwenberg die zijn volley gestopt ziet worden door de IVV doelman.

In de hectische slotfase zijn er enkele hachelijke momenten voor het ZOB doel. Wouter v Os weet met een bloktackle de spits van IVV van scoren af te houden, en niet veel later redt Huub Schuurman fraai op een inzet van een IVV aanvaller. In blessuretijd krijgt IVV nog een vrije trap op de rand van de zestienmeter, de bal wordt in de muur geschoten en kan weggewerkt worden door de verdediging. Een hele belangrijke overwinning voor ZOB in de strijd om lijfsbehoud in deze klasse. Luca Kouwenberg werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend. ZOB heeft nu 3 punten meer dan IVV, dat nog een wedstrijd moet inhalen. Het blijft ongemeen spannend zowel boven als onderin deze klasse. Zaterdag uit bij Vios W uit Warmenhuizen treft ZOB weer een concurrent om de onderste plaatsen, en is opnieuw alleen de winst die telt in deze fase.

Scoreverloop: 44e min.  Luca Kouwenberg         1-0