Van den Endelaan 7
2182ES
HILLEGOM
tel. 0252-516834

In de eerste competitiewedstrijd van het seizoen heeft ZOB uit bij sv Hillegom met 2-2 gelijk gespeeld. In de eerste helft kreeg ZOB goede mogelijkheden om op voorsprong te komen maar werden de kansen niet benut. In de tweede helft was er een licht overwicht voor sv Hillegom dat twee keer op voorsprong kwam, maar ZOB kwam sterk terug en was het gelijke spel gezien de krachtsverhoudingen in het veld een terechte uitslag.

Foto uit archief

ZOB begint sterk aan de wedstrijd, al in de 3e minuut komt ZOB gevaarlijk door, Marko Pals stuurt Colin Coenderman de diepte in, zijn voorzet komt net niet bij de vrij voor de keeper staande Raphaelleo Baal. Niet veel later wordt een vrije trap van Kevin Hijlkema fraai door de doelman van Hillegom uit de kruising gepakt. In de 25e minuut wordt Nigel Schaasberg de diepte ingestuurd, zijn inzet vanaf de rand van de zestienmeter gaat maar net over de kruising. Niet veel later komt ZOB tegen de verhouding in op achterstand. Een vrije trap van Hillegom wordt snel genomen, de verdediging van ZOB staat niet goed en de spits kan simpel de 1-0 scoren.

ZOB blijft na deze tegenvaller de aanval zoeken, Marko Pals stuurt met een fraaie dieptebal Kevin Hijlkema alleen op de keeper af, de inzet van Kevin wordt knap gestopt door de Hillegom keeper. Gezien de kansenverhouding in de eerste helft had ZOB met een voorsprong de rust in moeten gaan.In blessuretijd van de eerrste helft komt ZOB op gelijke hoogte. De doelman van Hillegom krijgt een voorzet van Kevin Hijlkema niet goed onder controle en in de rebound scoort Raphaelleo Baal de verdiende gelijkmaker.

In de tweede helft wordt Hillegom wat sterker en moet ZOB achteruit. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits van Hillegom maar net naast het doel gekopt. Hillegom heeft nu een licht overwicht en komt voor de tweede keer op voorsprong. Een voorzet kan door  geheel vrijstaande spits vrij ingekopt worden, keeper Tim van Duuren weet de bal nog knap te keren, maar is kansloos op de rebound van Niels van Veen. Ook na deze tegenvaller toont ZOB karakter en pakt weer het initiatief. Slecht uitverdedigen bij Hillegom brengt Kevin Hijlkema in kansrijke positie, Kevin speelt de bal op de inkomende Stefan v Wonderen zijn inzet kan met een uiterste sliding door een verdediger tot corner verwerkt worden.

Aan de andere kant komt Hillegom gevaarlijk door, een kopbal wordt op fraaie wijze gestopt door doelman Tim van Duuren. ZOB komt weer wat onder de druk van Hillegom vandaan, en komt in de 82e minuut weer op gelijke hoogte. Een voorzet van de sterk ingevallen Luca Kouwenberg wordt door Colin Coenderman achter de doelman gewerkt. Een klein opstootje volgde na deze treffer omdat de bal door een gat in het net uit het doel rolde. De treffer werd terecht goedgekeurd door de scheidsrechter.

In de slotfase konden beide ploegen niet meer gevaarlijk worden, en was het gelijke spel een terechte uitslag, al had ZOB voor de rust gezien de kansen de wedstrijd al een andere wending kunnen geven.

In een aantrekkelijke wedstrijd waarin beide ploegen de aanval zochten was uiteindelijk het publiek de grote winnaar.