Sportlaan 1
1121CB
LANDSMEER
tel. 020-4826188

ZOB wacht na vijf wedstrijden nog steeds op de eerste overwinning. Ook tegen middenmoter IVV wist de ploeg in Landsmeer niet tot winst te komen. De trainers Schakel en Nectar konden deze wedstrijd niet beschikken over de geblesseerde Stefan v Wonderen en de zieke Robin Stevens. Door een snelle voorsprong van IVV liep ZOB al snel achter de feiten aan, en was IVV in het eerste kwartier duidelijk de betere ploeg en drong ZOB in de verdediging. Na die beginfase komt ZOB wat beter in de wedstrijd zonder tot echte kansen te komen. In de tweede helft loopt IVV uit naar 3-1 en komt ZOB nog terug tot 3-2. Vlak na deze treffer scoort IVV als nel de 4-2 en is de wedstrijd gespeeld. Gezien het lichte overwicht en de kansen een terechte overwinning voor de ploeg uit Landsmeer.

Foto uit archief

Door een blunder in de ZOB verdediging komt IVV al in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong. Doelman Tim v Duuren krijgt de bal niet goed onder controle, de doelman wil dit herstellen maar glijdt uit en spits Daniel Schermer kan simpel de 1-0 scoren. Een tegenvaller voor de ploeg die toch al in de hoek zit waar de klappen vallen op de ranglijst. In de 13e minuut redt doelman Tim v Duuren wel goed op een afstandsschot van een IVV middenvelder. In de 18e minuut komt ZOB gevaarlijk door, een diepe bal van Marko Pals komt bij spits Kid Ronday, deze neemt de bal knap aan maar zijn inzet gaat net voorlangs. ZOB speelde slordig in balbezit en de lang pass komt te vaak niet aan met veel balverlies tot gevolg. Toch komt ZOB in de 27e minuut op gelijke hoogte. Genairo Promes stuurt Colin Coenderman de diepte in, Colin kapt fraai zijn tegenstander uit en scoort de gelijkmaker.

ZOB heeft duidelijk moeite met de veel bewegende spelers bij IVV, en speelt zelf te veel uit stilstand met te weinig lopende spelers zonder bal. Door het niet aanbieden in balbezit wordt te vaak de lange bal gegeven met veel balverlies tot gevolg. In de 39e minuut komt IVV opnieuw op voorsprong. Een snelle aanval over de linkerkant en uit de voorzet wordt bij de 1e paal de bal binnen gewerkt door Kiet Scholten. Ook na de rust komt IVV gevaarlijk door, maar brengt doelman Tim v Duuren redding op een inzet van spits Daniel Schermer. De ploeg uit Landsmeer is in de tweede helft de bovenliggende partij en komt in de 57e minuut op een 3-1 voorsprong. Een corner wordt doorgekopt en door de geheel vrijstaande Boyd Mak achter doelman Tim v Duuren in het doel gekopt. Bij dit doelpunt zag de dekking er niet goed uit in de ZOB verdediging.

Trainers Schakel en Nectar grijpen na deze treffer in en passen een drie dubbele wissel toe om het tij te keren. In de 72e minuut komt ZOB met de aansluitingstreffer weer terug in de wedstrijd. Een voorzet vanaf de linkerkant wordt door Luca Kouwenberg hard op de lat gekopt, de rebound is voor spits Kid Ronday die hard de 3-2 binnenschiet. Lang kan de ploeg niet genieten van deze treffer want twee minuten later is het verschil weer twee doelpunten. Bij ZOB wordt er slecht uitverdedigd, de bal komt bij de geheel vrijstaande Daniel Schermer die met een harde schuiver doelman Tim v Duuren kansloos laat. ZOB leek weer terug in de wedstrijd te komen, maar door de snelle goal na de aansluitingstreffer is de wedstrijd wel gespeeld. In de slotfase komen beide ploegen nog wel dreigend voor het doel maar gescoord wordt er niet meer. Een verdiende overwinning voor IVV, en ZOB zal zaterdag tegen VIOS W vol moeten gaan voor de eerste winstpartij in de competitie, en om van de onderste plaats af te komen.