Esdoornlaan 75
1521EC
WORMERVEER
tel. 075-6218092

Uit bij Fortuna Wormerveer, een rechtstreekse concurrent om de onderste plaatsen heeft ZOB zich duidelijk te kort gedaan. In de thuiswedstrijd werd er nog met 1-4 verloren van deze tegenstander, en nu bij een 0-3 voorsprong en een zeker lijkende overwinning heeft ZOB tegen 10 man van Fortuna Wormerveer in de slotfase een 0-3 voorsprong uit handen gegeven. Een hele zware tegenvaller voor de ploeg in de strijd om handhaving in de 1e Klasse.

Foto uit archief
ZOB begon uitstekend aan de wedstrijd en was duidelijk de betere ploeg en drong de tegenstander naar achteren. In de 3e minuut komt ZOB goed door en schiet Raphaelleo Baal in kansrijke positie over het doel. ZOB is dan wel de bovenliggende partij, Fortuna Wormerveer is gevaarlijk met lange ballen op de lopende spitsen. In de 13e minuut komt ZOB verdiend op voorsprong, verdediger Marko Pals is mee opgekomen, op de rand van de zestienmeter maakt Marko en schijntrap en kapt zijn tegenstander uit en met een bekeken steekpass zet hij Kevin Hijlkema alleen voor de doelman die beheerst de 0-1 scoort. ZOB heeft het initiatief en Fortuna Wormerveer is gevaarlijk in de counter. In de 16e minuut wordt de spits van Fortuna met een bekeken steekpass alleen voor doelman Huub Schuurman gezet, Huub weet met de voet knap redding te brengen.

In de laatste 10 minuten van de eerste helft laat Spits Kid Ronday zich zien, eerst komt de aanvaller in de zestienmeter alleen voor de keeper die zijn schot weet te stoppen met de voet, en niet veel later maakt Kid een fantastisch doelpunt. Kevin Hijlkema stuurt Kid met een fraaie pass de diepte in en vanaf de hoek van de zestienmeter schiet Kid de baal fraai in het kruis achter de kansloze Fortuna doelman. Zo gaat ZOB rusten met een comfortabele 0-2 voorsprong. In de tweede helft speelt het spel zich vooral af op het middenveld, en ontstaan er enkele kleine kansen voor beide doelen. Na 16 minuten in de tweede helft krijgt een speler van Fortuna Wormerveer een directe rode kaart, hij springt met twee benen vooruit in op verdediger Marko Pals en kan het veld verlaten. De trainer van Fortuna Wormerveer grijpt meteen in na deze actie en wisselt drie spelers. ZOB heeft nu duidelijk een overwicht en in de 76e minuut gaat de sterk spelende Luca Kouwenberg goed door over de linkerkant, zijn voorzet wordt door de inkomende Genairo Promes bij de 2e paal beheerst binnen gewerkt.

Na deze treffer krijgt ZOB kansen om nog verder uit te lopen, een voorzet van Genairo Promes wordt door Stefan v Wonderen in kansrijke positie net naast geschoten, en niet veel later gaat een volley van Danny Streekstra maar net over het doel. Een misverstand in de verdediging van ZOB zorgt er voor dat Achraf el Aslouni de 1-3 kan scoren. ZOB lijkt af te stevenen op een overwinning, ook omdat Fortuna Wormerveer na het uitvallen van een speler en er niet meer gewisseld mag worden met 9 man komt te staan. In blessuretijd scoort opnieuw Achraf el Aslouni de 2-3. En net als publiek denkt aan de eindstand is het opnieuw Achraf el Aslouni die de gelijkmaker achter doelman Huub Schuurman schiet en heel ZOB verbijstert achter laat. Zo doet ZOB zich duidelijk te kort in een wedstrijd die niet meer uit handen gegeven had mogen worden, en schieten beide ploegen weinig op met de puntendeling in de strijd om handhaving in deze klasse. ZOB zal deze grote teleurstelling snel moeten verwerken, want zaterdag wacht opnieuw een concurrent om de onderste plaatsen en komt IVV naar de Zuidoostbeemster. En ook tegen deze tegenstander heeft de ploeg nog iets goed te maken want uit werd er met 4-2 verloren.