Beverdam 3
1822AA
ALKMAAR
tel. 072-5612439

In Alkmaar uit bij koploper Kolping Boys heeft ZOB onnodig met 2-0 verloren. De gehele wedstrijd speelde zich af in de regen, en goed combineren bleek voor beide ploegen lastig te doen. In de wat rommelige wedstrijd  was de kansenverhouding gelijk alleen wisten de gastheren de kansen wel te benutten en ZOB niet. Opvallend was het dat Kolping Boys scoorde in de blessuretijd van de eerste en ook in die van de tweede helft.

Foto uit archief
ZOB begint goed aan de wedstrijd en had al vroeg op een 0-1 voorsprong moeten staan. Robin Stevens zet goed door aan de linkerkant, zijn lage voorzet komt bij de vrijstaande Colin Coenderman die in kansrijke positie over het doel schiet. Het spel gaat over en weer en beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. Na een kwartier is Kolping Boys voor het eerst gevaarlijk, een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de spits in kansrijke positie over geschoten. Kolping Boys had dan wel het meeste balbezit tegen een inzakkend ZOB, het gevaar komt van ZOB uit de counters. In de 19e minuut gaat Jerrold v d Eckhout goed door over de linkerkant, zijn voorzet komt bij Raphaelleo Baal die geheel vrijstaand de bal maar net naast het doel schiet. In de 26e minuut krijgt ZOB een vrije trap in kansrijke positie, vanaf 25 meter schiet Kevin Hijlkema de bal maar net naast het doel.

In de 35e minuut komt een voorzet van Genairo Promes bij de vrijstaande Raphaelleo Baal die beheerst scoort maar wordt teruggefloten wegens buitenspel. Aan de andere kant is Kolping Boys gevaarlijk en kan Marko Pals de bal maar net tot corner verwerken voor de spits gevaarlijk kan worden. Net als het publiek denkt te gaan rusten bij een 0-0 stand slaat Kolping Boys toe. ZOB verdedigd niet goed uit en de voorzet vanaf de rechterkant wordt door Jent van der Hoeven achter doelman Tim v Duuren geschoten. Een tegenvaller voor ZOB zo vlak voor de wissel. De tweede helft blijft het spelbeeld het zelfde, meer balbezit voor Kolping Boys zonder dat er echt veel gevaarlijke situaties voor het doel van ZOB ontstaan. Bij ZOB is er te weinig beweging zonder bal en zijn de afspeelmogelijkheden aanvallend onvoldoende. Bij de 1-0 achterstand besluiten de trainers Schakel en Nectar aanvallend te wisselen en brengen de aanvallers Nigel Schaasberg en Kid Ronday in de ploeg.

In de stromende regen die de hele wedstrijd door ging, konden beide ploegen maar heel moeilijk tot knappe combinaties komen. In de 73e minuut stompt doelman Tim v Duuren een hard schot van de spits van Kolping Boys uit zijn doel. Niet veel later had ZOB op gelijke hoogte moeten komen. Een voorzet van Genairo Promes komt bij Colin Coenderman die in kansrijke positie over het doel schiet. Bij ZOB wordt er nog gewisseld maar dit verander niks aan de stand. En net als in de eerste helft scoort Kolping Boys in blessuretijd de 2-0. In de verdediging bij ZOB wordt weifelend opgetreden, Kolping Boys profiteert optimaal, de voorgetrokken bal wordt bij de 2e paal terug gekopt en simpel door Loran Schouten in het doel gewerkt.

Gezien het spelbeeld van de wedstrijd een niet geheel verdiende overwinning van de koploper, daar waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. Met de weinige kansen die de ploeg uit Alkmaar kreeg werd er wel gescoord, en bij ZOB werden de kansen niet benut. In de winterstop gaat ZOB op trainingskamp naar Barcelona, en kunnen de technische staf en de spelers werken aan een oplossing om weg te komen bij de onderste vijf plaatsen.