ZOB wint met 0-3 bij De Zouaven en doet uitstekende zaken in de strijd om handhaving

Zouaven (de) 1 (zon)

0 - 3

22'
Julian Mul (schot)
71'
88'
Kid Ronday (schot)
Ian Ligthart
90'
90'
Brian Sikkens
91'
Stef Boon
Alex Wagenaar
91'
Rick Spaansen
Yunus Bacaksiz
91'

tel. 0228-515439

Uit tegen De Zouaven uit Grootebroek heeft ZOB een uitstekende stap gezet richting handhaving in de eerste klasse door met 0-3 te winnen. Vooraf aan de wedstrijd waren de belangen duidelijk, beide ploegen stonden op 25 punten in deze spannende competitie, er mocht vanmiddag dus niet verloren worden om weg te blijven bij de onderste vijf plaatsen. In de versterkte degradatie in deze klasse degraderen de onderste twee rechtstreeks, en spelen drie ploegen in de nacompetitie om handhaving in de eerste klasse. In de spannende competitie is dat nog steeds mogelijk vanaf de derde plaats. ZOB was tegen De Zouaven zeer efficiënt in het afwerken, en heeft dan ook terecht gewonnen.
Foto uit archief

De trainers Schakel en Nectar misten nog steeds aardig wat geblesseerde spelers, de selectie is echter breed genoeg om dit op te vangen. De eerste kans in de wedstrijd is voor ZOB, een voorzet van Genairo Promes wordt door Kevin Hijlkema via een tegenstander maar net naast geschoten. Beide ploegen speelden door de belangen die op het spel staan wat onrustig en werd er aan beide kanten veel balverlies geleden. In de 19e minuut is De Zouaven voor het eerst gevaarlijk, een corner wordt maar net naast het doel gekopt, en niet veel later wordt de verdediging uitgespeeld en komt de spits net te kort op een voorzet die voor langs gaat. In de 22e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong. Danny Streekstra stuurt Julian Mul de diepte in, de jonge aanvaller draait weg van zijn tegenstander en scoort beheerst in de verre hoek. In de eerste helft speelde het spel zich vooral af op het middenveld, en waren er maar weinig doelrijpe kansen voor beide doelen.

In de beginfase van de tweede helft drukt De Zouaven ZOB in de verdediging, en komt meteen gevaarlijk door. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de spits op de lat gekopt en komt ZOB goed weg. In de 58e minuut wordt er door een aanvaller van de Zouaven in kansrijke positie hoog over het doel geschoten, en niet veel later werkt doelman Huub Schuurman een afstandsschot tot corner. Na die beginfase komt ZOB weer wat beter in de wedstrijd en zorgt verdediger Marko Pals voor gevaar op een hoge voorzet die de doelman maar net weg kan stompen. ZOB speelt aanvallend met meer dreiging dan de tegenstander en komt in de 71e minuut op een 0-2 voorsprong. Spits Kid Ronday stuurt Genairo Promes aan de zijkant de diepte in, zijn voorzet wordt door de net ingevallen Raphaelleo Baal fraai binnen geschoten. Na deze treffer is ZOB de bovenliggende partij en krijgt de meeste kansen. Aanvoerder Wouter v Os wordt gewisseld voor Steph Bark, en de jonge verdediger maakt daarbij zijn debuut in een officiële wedstrijd.

In de 72e minuut komt De Zouaven met 10 man te staan. De ingevallen Stefan v Wonderen passeert op snelheid zijn tegenstander die met een harde tackle Stefan onderuit haalt en met een 2e gele kaart kan vertrekken. Tegen 10 man speelt ZOB een gewonnen wedstrijd, al is De Zouaven nog wel gevaarlijk met een afstandsschot die fraai gestopt wordt door keeper Huub Schuurman. De goed leidende scheidsrechter spaart de Zouaven als opnieuw Stefan v Wonderen de diepte in gaat en neergelegd wordt door de verdediger, neerhalen van een doorgebroken speler denkt het publiek, maar tot verbazing van velen liet de leidsman gewoon doorspelen. In de 84e minuut gaat de net ingevallen Janyro Purperhart alleen op de doelman van De Zouaven af, deze weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken. Vlak voor tijd komt ZOB op een 0-3 voorsprong, Janyro Purperhart gaat goed door over de rechterkant zijn voorzet wordt door de inkomende Kid Ronday bij de eerste paal sterk binnengeschoten.

Een hele belangrijke overwinning voor ZOB in de strijd om handhaving, al zal de ploeg zaterdag weer scherp moeten zijn in de thuiswedstrijd tegen het onderaan staande SCPB 22 uit Badhoevedorp. In de spannende en onvoorspelbare competitie zijn er geen wedstrijden die makkelijk gewonnen worden.