ZOB schittert met overtuigende 2-0 overwinning op Vitesse 22

Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

In de thuiswedstrijd tegen het op de 2e plaats staande Vitesse 22 uit Castricum heeft ZOB een hele belangrijke 2-0 overwinning behaald. ZOB profiteerde van het wat afwachtende spel van de gasten uit Castricum en op inzet en strijdlust werd er volkomen verdiend gewonnen. De trainers Schakel en Nectar hadden voor deze wedstrijd gekozen om Huub Schuurman op doel te zetten in plaats van Tim van Duuren. Huub werd in de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld, maar bij enkele hachelijke situaties in de tweede helft stond de doelman op zijn post en hield hij met de verdediging de nul. Ook in de technische staf was er een wijziging, verzorger/fysiotherapeut Ruben Knop stopt, en zijn plaats wordt ingenomen door Bryan Massee. Bryan kan deze week meteen hard aan het werk want er waren nogal wat blessures te noteren.

Het klinkt misschien als een cliché, maar het weekend Barcelona heeft de spelers duidelijk goed gedaan. De spelers zijn naar elkaar toegegroeid zoals dat zo mooi heet, en toonden met veel inzet en strijdlust aan hoe je de strijd tegen degradatie aan moet gaan. Met deze keer Huub Schuurman en Luca Kouwenberg in de basis, werd het afwachtende Vitesse terug gedrongen op de eigen helft. In de eerste helft speelde de strijd zich vooral af op het middenveld, en was er aan beide kanten weinig gevaar voor beide doelen. ZOB komt in de 27e minuut op een 1-0 voorsprong. Raphaelleo Baal speelt op rechts zijn tegenstander uit, zijn voorzet wordt verlengd door Colin Coenderman die de doelman van Vitesse 22 kansloos laat. Een verdiende voorsprong voor ZOB dat met meer aanvallende intenties speelt dan de tegenstander. Nog in de eerste helft valt linksachter Jerrold v d Eeckhout uit met een blessure, hij wordt vervangen door Nick Klene, die op de voor hem toch vreemde positie een prima wedstrijd speelde.

Ook in de tweede helft heeft ZOB tegen de nummer twee van de competitie de wedstrijd redelijk onder controle. In de 62e minuut komt Vitesse 22 voor het eerst gevaarlijk door, een corner wordt bij de 2e paal maar net naast gekopt. Niet veel later wordt een snelle aanval van ZOB net niet afgerond door Luca Kouwenberg, zijn inzet gaat net naast het doel. ZOB speelt met meer dreiging dan de tegenstander die vooral loert op de counter. Een voorzet van Dennis Pals wordt door Kevin Hijlkema ingeschoten, de doelman weet de bal te stoppen de terugspringende bal komt bij Kid Ronday die fraai scoort maar terecht wordt teruggefloten voor buitenspel. In de 72e minuut is het wel raak voor ZOB. Kevin Hijlkema stuurt Colin Coenderman de diepte in, de aanvaller komt alleen voor de keeper en met een bekeken schuiver in de verre hoek laat Colin de doelman voor de tweede keer kansloos achter.

In de slotfase dringt Vitesse 22 ZOB wat meer naar achter, en in de 79e minuut weet doelman Huub Schuurman de bal voor de spits zijn voeten weg te plukken voordat deze gevaarlijk kan worden. In de 90e minuut wordt een corner van Vitesse 22 op de lat gekopt en komt ZOB goed weg. In blessuretijd omspeelt de net ingevallen Julian Mul zijn tegenstander, maar zijn schot gaat net naast het doel. Een verdiende overwinning voor ZOB die op inzet en strijdlust behaald is. De ploeg moet zich er van bewust zijn dat dit de maast moet zijn voor het verdere verloop van de competitie, om zo weg te komen bij de onderste plaatsen. In de spannende competitie is wel duidelijk dat de verschillen onderling niet echt groot zijn, en zijn de uitslagen niet echt voorspelbaar. Zaterdag zal de ploeg er weer moeten staan tegen het onderaan staande Hoofddorp, en van onderschatting mag geen enkele sprake zijn. Colin Coenderman werd gekozen tot man off the match, hij ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.