Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Thuis tegen het 3 punten hoger staande De Dijk heeft ZOB en terechte 1-3 nederlaag geleden. Nadat ZOB nog op een 0-1 voorsprong was gekomen was al duidelijk dat de ploeg het moeilijk zou krijgen tegen deze verrassend sterke tegenstander. ZOB had bij een 1-2 achterstand heel snel een mogelijkheid om tot 2-2 te komen, en had de wedstrijd misschien een andere wending gekregen. De 1-3 overwinning van De Dijk was dan ook volkomen verdiend en was voetballend één van de betere tegenstanders waar tegen ZOB gespeeld heeft.

De trainers Schakel en Nectar kunnen nog steeds niet beschikken over een geheel fitte selectie, door blessure’s ontbraken Wouter v Os, Janyro Purperhart en Stefan v Wonderen die al langer geblesseerd is. In de beginfase drukt De Dijk ZOB in de verdediging en is al snel duidelijk dat de ploeg beschikt over enkele technisch vaardige en bewegelijke aanvallers die het de ZOB verdedigers moeilijk maakten. De eerste grote kans is dan ook voor de Dijk, er wordt bij ZOB slecht uitverdedigd, de bal wordt simpel ingeleverd en de spits komt vrij voor doelman Tim v Duuren die knap redding brengt op het schot in de korte hoek. Niet veel later moet de doelman weer in actie komen, nu weet hij de bal met de voet tot corner te verwerken op vrije kans voor de aanvaller van De Dijk.

Toch is het ZOB dat op voorspong komt, een corner van Colin Coenderman zorgt voor een scrimage voor het doel van De Dijk, en verdediger Marko Pals weet de bal met het hoofd binnen te knikken. Ook na deze achterstand blijft De Dijk de bovenliggende partij,  en speelt met veel dreiging vanaf de zijkanten. In de 24e minuut krijgt De Dijk een vrije trap op de rand van de zestienmeter, de bal wordt fraai ingeschoten maar door keeper Tim v Duuren knap uit de hoek gebokst. De gelijkmaker hing in de lucht en in de 31e minuut komt De Dijk op gelijke hoogte. Een voorzet kan niet goed weggewerkt worden in de verdediging van ZOB, de spits weet hier van te profiteren en scoort van dichtbij de 1-1. Vlak voor de rust is er een snelle aanval van De Dijk over de rechterkant, de buitenspeler komt vrij voor Tim v Duuren die opnieuw redding weet te brengen in de korte hoek.

Ook in de tweede helft is De Dijk meteen gevaarlijk, ZOB lijdt balverlies op het middenveld, de spits wordt aangespeeld en schiet in kansrijke positie net naast. ZOB kan niet echt goed in de wedstrijd komen, en heeft moeite met de technisch vaardige aanvallers van De Dijk. In de 76e minuut is er een corner voor ZOB, de bal komt in bezit van De Dijk die met een snelle counter gevaarlijk doorkomen en alleen voor doelman Tim v Duuren verschijnen die met de voet redding brengt. In de 79e minuut komt De Dijk verdiend op voorsprong, een voorzet vanaf de linkerkant wordt door de spits bij de 2e paal binnen gewerkt. Gezien het spelbeeld een terechte voorsprong voor De Dijk. Meteen vanaf de aftrap had ZOB al weer op gelijke hoogte kunnen komen, na een goede combinatie komt Kevin Hijlkema in kansrijke positie maar zijn schot verdwijnt net naast de paal. In de 82e minuut komt De Dijk op een 1-3 voorsprong en is de wedstrijd gespeeld. Aan de linkerkant wordt de verdediging uitgespeeld, de voorzet komt bij de geheel vrijstaande spits ie simpel de 1-3 kan binnen schieten.

Een terechte overwinning voor De Dijk, dat voetballend toch wel tot de betere ploegen behoort in deze competitie. ZOB moet zich herpakken, want zaterdag is er de lastige uitwedstijd bij koploper Kolping Boys. Dit is de laatste wedstrijd voor de winterstop, en daar een resultaat halen zou een prima prestatie zijn.