ZOB wint met 2-1 van Vios W en haalt belangrijke punten in de strijd om handhaving

VIOS-W 1 (zon)

1 - 2

Sem Dekker (intikker)
48'
58'
Assist: Dennis Pals
74'
Nick Klene (afstandschot)
Jild Wardenaar
91'
Finn Beemsterboer
Maarten Blankendaal
91'
Nick Schipper
Sem Dekker
91'
Swen Dekker
Florian Berg
91'
Luuk v d Borst
Boris v d Berg
91'

tel. 0226-391977

Uit bij Vios W uit Warmenhuizen heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door met 1-2 te winnen. De belangen vooraf waren duidelijk voor beide ploegen die gelijk stonden in de competitie met 22 punten, weg komen bij de onderste 5 plaatsen. In de thuiswedstrijd was ZOB na een 0-3 achterstand nog sterk teruggekomen tot 3-3 beide ploegen waren dus aan elkaar gewaagd. In een matige wedstrijd waarin aan beide kanten veel balverlies werd geleden, werd Nick Klene met een fantastisch afstandsschot de matchwinner en behaalde ZOB drie hele belangrijke punten.

Foto uit archief
Door de vele blessures en niet fitte spelers bij ZOB Viel Bob Springer in de tweede helft in en maakte zo zijn debuut in de hoofdmacht in de competitie. De wedstrijd ging redelijk gelijk op en in de eerste twintig minuten deden zich geen gevaarlijke situaties voor bij de beide doelen. In de 21e minuut is Vios voor het eerst gevaarlijk, een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de spits ingeschoten maar doelman Huub Schuurman weet knap redding te brengen. ZOB had duidelijk moeite om de combinaties te vinden en werd er veel balverlies geleden op de wat hobbelige grasmat. In de 34e minuut komt een vrije trap van Vios W bovenop de lat en niet veel later stopt keeper Huub Schuurman op fraaie wijze een inzet van de spits. Van beide kanten werd er rommelig gespeeld en werd er veel balverlies geleden door beide teams.

Ook in de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld, en hanteerde Vios W vaak de lange bal, maar bij ZOB was de verdediging het sterkste gedeelte en stond vaak goed bij de lange ballen van Vios W. In de 48e minuut gaat de verdediging wel in de fout, een voorzet vanaf de linkerkant wordt niet goed verdedigd en de spits kan simpel de 1-0 binnen werken. ZOB kan niet goed in de wedstrijd komen, maar het siert de ploeg dat het hard bleef werken voor een beter resultaat. In de 58e minuut wordt een diepe bal van Dennis Pals verkeerd ingeschat door de verdediging van Vios W en kan bij de 2e paal Kevin Hijlkema de bal over de doelman in het doel koppen. Gezien het spelbeeld en de krachtsverhoudingen onderling een terechte gelijke stand. In de 67e minuut heeft ZOB geluk dat een voorzet vanaf de rechterkant maar net naast wordt geschoten door de spits.

In de 74e minuut komt ZOB door een fantastisch doelpunt op voorsprong. Nick Klene neemt een afvallende bal in één keer op de schoen en van een meter of vijfentwintig verdwijnt de bal in de bovenhoek boven de kansloze doelman van Vios W. Na deze voorsprong wisselt Vios W aanvallend n wordt ZOB wat terug gedrongen, maar staat verdedigend goed al zijn er in de slotfase wel enkele hachelijke momenten voor het doel van ZOB. Vanuit een counter komt de net ingevallen Bob Springer alleen voor de Vios W doelman, maar deze weet de inzet van de debutant met de voet te stoppen. In blessuretijd wordt een vrije trap in de muur geschoten, en even later wordt uit een corner de bal maar net naast het doel gekopt.

Zo haalt ZOB in een niet echt hoogstaande wedstrijd drie hele belangrijke punten bij een concurrent, en doet de ploeg uitstekende zaken in de strijd om handhaving in deze moeilijke competitie. De ploeg is nu twee weken vrij, en kunnen de blessures herstellen om weer tot een fitte selectie te komen.