Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

In de strijd om handhaving heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door met 3-2 te winnen van RKVV Velsen. In de uitwedstrijd tegen deze tegenstander werd nog met dezelfde cijfers verloren. In de eerste helft was ZOB de bovenliggende partij en verzuimde de ploeg om verder afstand te nemen dan de 1-0 voorsprong, maar de kansen werden niet benut. In de tweede helft was de ploeg de controle over de wedstrijd kwijt en komt op achterstand. In de hectische slotfase werd Kid Ronday de matchwinner door ver in blessuretijd de 3-2 te scoren. Gezien de kansen en het spelbeeld over de gehele wedstrijd een verdiende overwinning voor ZOB.

Foto uit archief
In de beginfase was er aan beide kanten veel onnodig balverlies en beide ploegen begonnen wat zenuwachtig aan de wedstrijd. ZOB komt wat beter in de wedstrijd en komt in de 10e minuut op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap van Kevin Hijlkema komt bij de 2e paal waar verdediger Marko Pals de bal voor kopt op Luca Kouwenberg die de 1-0 binnen kopt. Niet veel later wordt een corner van Nigel Schaasberg opnieuw door Luca Kouwenberg binnen gekopt, maar het doelpunt wordt afgekeurd omdat Luca leunde op zijn verdediger. In de 23e minuut komt Velsen voor het eerst gevaarlijk door, de spits speelt zich vrij, maar zijn schot wordt door keeper Huub Schuurman tot corner verwerkt. ZOB heeft controle over de wedstrijd, en in de 25e minuut komt spits Colin Coenderman in kansrijke positie alleen voor de keeper, zijn inzet kan gestopt worden door de Velsen doelman. Een corner van Nigel Schaasberg wordt bij de 2e paal door Marko Pals in het zijnet geschoten. In de 31e minuut stuurt Kevin Hijlkema Colin Coenderman alleen op de keeper af, ook nu weet de spits niet tot scoren te komen en ziet de doelman zijn inzet tot corner verwerken. Een afstandsschot van Robin Stevens wordt ook door de doelman gestopt. ZOB verzuimde voor de rust gezien het aantal kansen om verder afstand te nemen dan de magere 1-0.
Nigel_haalt_uit.JPG

In de tweede helft komt Luca Kouwenberg gevaarlijk door, maar de keeper van Velsen weet zijn inzet uit het doel te stompen. In de 52e minuut komt Velsen op gelijke hoogte, de spits draait weg in het strafschopgebied en wordt neergelegd en gaat de bal op de stip. De toegekende strafschop wordt feilloos ingeschoten. Na deze gelijkmaker licht het initiatief bij Velsen en geeft ZOB de wedstrijd uit handen. In de 58e minuut schiet de spits de bal op de lat en de rebound wordt maar net over het doel geschoten. Niet veel later komt een voorzet bij de geheel vrijstaande spits, maar zijn kopbal kan door keeper Huub Schuurman gestopt worden. In de 63e minuut komt Velsen met 10 man te staan. Raphaelleo Baal stoort goed door op zijn tegenstander en wordt neergelegd, de verdediger ziet zijn tweede gele kaart en moet het veld verlaten. Ook met een man meer kan ZOB niet echt lekker meer in de wedstrijd komen. In de 71e minuut speelt Kevin Hijlkema spits Colin Coenderman in, in kansrijke positie wordt zijn schot gepakt door de Velsen doelman.

In de 78e minuut gaat Nigel Schaasberg alleen op de doelman af, zijn inzet wordt weggewerkt naar de zijkant waar Raphaelleo Baal de bal oppikt en voor geeft op Kevin Hijlkema die de bal over schiet. In de 81e minuut wordt er slecht uitverdedigd bij ZOB, de spits profiteert en kan simpel de 1-2 binnenwerken Bij deze stand met een man meer zoekt ZOB in de slotfase de aanval, Colin Coenderman komt vanaf de linkerkant in kansrijke positie maar zijn schot gaat net over het doel. In de 88e minuut komt ZOB op gelijke hoogte. Een voorzet van de net ingevallen Genairo Promes komt bij de inkomende Nigel Schaasberg die de bal fraai achter de kansloze doelman werkt. In de blessuretijd beslissen twee invallers de wedstrijd, Julian Mul gaat uitstekend door over de rechterkant, zijn voorzet op maat wordt door de inkomende Kid Ronday hard achter de kansloze doelman van Velsen geschoten. Een vreugde explosie volgde bij de spelers en de staf bij deze late voorsprong. Spits Kid Ronday komt in de uiterste slotfase weer alleen voor de Velsen doelman, zijn schot komt nu echter op de lat. De spits wordt als matchwinner gekozen tot man off the match en kan de visbon in ontvangst nemen die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend.

Een hele nuttige en gezien de kansen terechte overwinning voor ZOB, dat de wedstrijd al in een eerder stadium had moeten beslissen. Zaterdag de uitwedstrijd bij Fortuna Wormerveer,  en tegen deze tegenstander heeft de ploeg nog wat goed te maken gezien de 1-4 thuisnederlaag.