IJweg 1155
2133MJ
HOOFDDORP
tel. 235637961

ZOB is in het nieuwe jaar het vervolg van de competitie uitstekend begonnen. Werd er vorige week met 2- 0 gewonnen van het op de tweede plaats staande Vitesse 22, nu werd er met 1-2 gewonnen van het op de laatste plaats staande Hoofddorp. De overwinning kwam wat gelukkig tot stand, maar gezien het spelbeeld en het betere spel van ZOB was de overwinning zeker verdiend te noemen.

Foto uit archief
Het eerste kwartier speelde ZOB een uitstekende wedstrijd en werd Hoofddorp in de verdediging gedrukt en kon er in die beginfase nauwelijks uitkomen ZOB komt in de 9e minuut dan ook verdiend op voorsprong. Kevin Hijlkema stuurt met een bekeken pass spits Colin Coenderman de diepte in, alleen voor de doelman gekomen omspeelt de topscoorder de keeper en scoort de 0-1 wat al weer het tiende doelpunt is van Colin in de competitie. Na die sterke beginfase zakte ZOB wat terug en liet Hoofddorp beter in de wedstrijd komen. In de 19e minuut is de eerste kans voor Hoofddorp meteen raak. Een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de vrijstaande spits ingekopt, doelman Huub Schuurman weet in eerste instantie nog redding te brengen maar is kansloos op de rebound van de spits. In de eerste helft komen beide ploegen niet echt gevaarlijk voor het doel, al is ZOB combinerend wel de betere ploeg en speelt met wat meer dreiging dan de tegenstander.

In de tweede helft zorgt ZOB voor het eerste gevaar, Colin Coenderman passeert zijn tegenstander en wordt neergelegd in het strafschopgebied, de scheidsrechter zag hier echter geen strafschop in. Niet veel later gaat de bal toch op de stip, in een duel wordt Colin Coenderman naar beneden geduwd en nu legt de leidsman de bal wel op de stip. De toegekende strafschop wordt feilloos benut door Kevin Hijlkema door de doelman van Hoofddorp de verkeerde hoek in te sturen. Zo zijn beide spelers belangrijk bij het maken van de twee treffers. Na opnieuw een achterstand gaat Hoofddorp wat opportunistischer spelen, en gebruikt veel de lange hoge bal. ZOB staat verdedigend echter goed en tot grote kansen komt Hoofddorp dan ook niet. Een afstandsschot van Hoofddorp kan simpel gepakt worden door doelman Huub Schuurman. De eerste actie van de net ingevallen Kid Ronday levert meteen gevaar op, Kid omspeelt zijn tegenstander en in kansrijke positie is zijn inzet te slap en kan gepakt worden door de Hoofddorp doelman.

In de slotfase staat ZOB door de lange ballen wel wat onder druk, maar is zelf gevaarlijk in de counter. In de 82e minuut gaat een afstandsschot van de spits van Hoofddorp hoog over het doel. In de 85e minuut speelt Kid en ingevallen Julian Mul aan, deze omspeelt zijn tegenstander maar zijn inzet gaat maar net voorlangs. In blessuretijd combineert ZOB door de verdediging van Hoofddorp, Colin Coenderman speelt spits Kid Ronday aan die zijn schot gestopt ziet worden door de Hoofddorp doelman. Gezien het veldspel en de kansenverhouding een terechte overwinning voor ZOB dat de aansluiting heeft gevonden onderaan de middenmoot. Om weg te komen bij de onderste vijf plaatsen speelt de ploeg elke wedstrijd een finale, en met de instelling en werklust van de laats wedstrijden moet het de technische staf en het team toch lukken om weg te komen bij de onderste plaatsen. Zaterdag komt sv Hillegom op bezoek in de Zuidoostbeemster, uit bij deze tegenstander werd er met 2-2 gelijk gespeeld, de ploeg heeft dus nog wat goed te maken, al is er in deze spannende competitie geen wedstrijd die zo maar even gewonnen gaat worden.