Wolff en Dekenlaan 144
1985HT
DRIEHUIS NH
tel. 0255-513768

Uit bij Velsen heeft ZOB net als een week eerder tegen AGB in de slotfase de wedstrijd verloren. Nu werd in blessuretijd in de laatste seconden van de wedstrijd de winnende treffer door Velsen gescoord. In een wedstrijd waarin beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, gebeurde er in de eerste helft niet veel voor beide doelen, de tweede helft speelde Velsen met wat meer dreiging, en bracht ZOB aanvallend te weinig.

Foto uit archief
Het eerste gevaar komt van ZOB, in de 8e minuut komt een voorzet van Raphaelleo Baal bij Stefan v Wonderen die zijn inzet net over ziet gaan. Dezelfde Raphaelleo Baal moest niet veel later met een blessure het veld verlaten en werd vervangen door Nigel Schaasberg. Pas in de 35e minuut is Velsen voor het eerst gevaarlijk, de spits wordt de diepte ingestuurd maar keeper Tim v Duuren weet fraai redding te brengen. In de 42e minuut laat spits Kid Ronday zich zien, Stefan v Wonderen stuurt Kid alleen op de keeper af, de doelman weet zijn inzet te keren. In de volgende aanval is het echter wel raak. Kevin Hijlkema brengt met een bekeken pass Kid Ronday in kansrijke positie, de spits faalt nu niet en scoort beheerst de 0-1. Het publiek denkt dat ZOB met een 0-1 voorsprong gaat rusten, maar in de slotfase van de eerste helft komt Velsen langszij. Een aanvaller van Velsen wordt door een verdediger van ZOB in het strafschopgebied onderuit gehaald en legt de scheidsrechter de bal op de stip. De toegekende strafschop wordt feilloos benut.

In de tweede helft begint Velsen met wat meer dreiging te spelen en krijgt een licht overwicht. Het eerste gevaar van Velsen is een kopbal die maar net naast het doel van ZOB gaat. ZOB brengt in de tweede helft aanvallend te weinig, en in de 71e minuut komt Velsen op een voorsprong. Vanaf de rechterkant wordt de bal voorgegeven en bij de tweede paal kan de geheel vrijstaande spits simpel de 2-1 binnen koppen. Niet veel later besluiten de trainers Hans Schakel en Raoul Nectar verse krachten in te brengen en worden er vier spelers gewisseld. In de 82e minuut krijgt ZOB een vrije trap op een kansrijke positie, de bal wordt echter hoog over geschoten. Toch komt ZOB in de 85e minuut nog op gelijke hoogte met Velsen. Een corner van Nigel Schaasberg wordt bij de 2e paal fantastisch binnen gekopt oor Marko Pals.

In de hectische slotfase ontstaan er kansen voor beide doelen, eerst gaat een inzet ven Kevin Hijlkema uit een scrimmage maar net over het doel van Velsen, en in de 90e minuut weet doelman Tim van Duuren fraai redding te brengen op een afstandsschot van de spits van Velsen. Net als iedereen denkt aan een gelijkspel slaat het noodlot toe voor ZOB. De rechterspits kan vrij opkomen aan de linkerkant en weet in de laatste seconden van de wedstrijd keeper Tim v Duuren te passeren. ZOB weet dus opnieuw een voorsprong niet vast te houden, en verliest net als vorige week in de slotfase de wedstrijd. En ook nu zal de ploeg deze tegenvaller moeten verwerken, en zaterdag thuis tegen Fortuna Wormerveer voor de eerste overwinning van het seizoen moeten gaan.