Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Thuis tegen AGB uit Amsterdam heeft ZOB een onnodige 1-2 nederlaag geleden. En net als vorige week tegen Hillegom verzuimde de ploeg om in de eerste helft op voorsprong te komen, gezien de mogelijkheden in de eerste 25 minuten had een voorsprong voor ZOB zeker niet misstaan. Na die goede beginfase komt AGB wat beter in de wedstrijd. De ploeg beschikt over enkele snelle en bewegelijke aanvallers, die in de tweede helft tot twee keer toe de verdediging van ZOB aan de linker en aan de rechterkant op identieke wijze uitspeelden.

ZOB begon sterk aan de wedstrijd, al in de 3e minuut wordt de verdediging van AGB uitgespeeld en krijgt Kevin Hijlkema van dichtbij een grote kans, maar zijn inzet gaat maar net naast het doel. In de beginfase zijn de ploegen redelijk aan elkaar gewaagd met een licht overwicht voor ZOB. Na die goede beginfase van ZOB komt AGB na een half uur spelen wat beter in de wedstrijd. In de 53e minuut is er balverlies bij ZOB en wordt er een overtreding begaan op de rand van de zestienmeter. De vrije trap wordt door doelman Tim v Duuren onder de lat weg gestompt. Vlak voor de wissel is er opnieuw balverlies in de verdediging bij ZOB, de spits kan alleen op keeper Tim v Duuren af gaan en deze weet fraai redding te brengen.

In de tweede helft neemt AGB opnieuw het initiatief, en heeft een licht veldoverwicht. Toch komt ZOB in de 59e minuut op een 1-0 voorsprong. De in de tweede helft ingevallen Janyro Purperhart passeert op fraaie wijze zijn tegenstander, legt de bal breed op de inkomende Colin Coenderman die laag in de hoek de AGB doelman passeert. Na deze treffer laat ZOB zich wat te ver terugzakken, en zorgen de bewegelijke buitenspelers voor het nodige gevaar. In het laatste kwartier laat ZOB zich twee keer verrassen. In de 72e minuut passeert de linkerspits zijn tegenstander, zijn voorzet wordt vallend ingekopt door de vrijstaande Younnes Markraou. Twee minuten later gebeurd hetzelfde aan de rechterkant, de verdediging van ZOB wordt uitgespeeld en de vrijstaande Marouane Bensabou verrast doelman Tim v Duuren met een lage schuiver in de hoek.

Vlak na deze treffer komt ZOB gevaarlijk door, de ingevallen Genairo Promes gaat goed door over de rechterkant, zijn voorzet wordt door de inkomende Kid Ronday ingeschoten maar op spectaculaire wijze door de doelman van AGB via de lat uit het doel gewerkt. ZOB drukt AGB in de verdediging, maar de ploeg uit Amsterdam is gevaarlijk in de counter. In blessuretijd countert AGB gevaarlijk, de rechterspits gaat alleen op doelman Tim v Duuren af, zijn inzet gaat maar net naast de paal. ZOB verliest de wedstrijd, daar waar een gelijkspel de verhoudingen beter had weergegeven. De ploeg moet de teleurstelling snel verwerken, en zaterdag uit bij het nog ongeslagen Velsen voor de winst gaan.