Lindberghstraat 50
1171GC
BADHOEVEDORP
tel. 020-6593507

Tegen het onderaan staande SCPB 22 uit Badhoevedorp heeft ZOB uitstekende zaken gedaan door met 0-3 te winnen. Vooraf waren de belangen duidelijk, aansluiting behouden bij de middenmoot of onderin blijven staan. De wedstrijd was er duidelijk eentje met twee gezichten, de eerste helft een veel beter ZOB dat bij de rust al een ruime voorsprong had moeten nemen, en in de tweede helft een aandringend SCPB 22 die echter niet tot scoren konden komen.

Foto uit archief
De trainers Schakel en Nectar konden deze middag niet beschikken over de geblesseerden Wouter v Os en Nigel Schaasberg, en de zieke Dennis Pals. De selectie is echter breed genoeg om dit op te vangen. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van ZOB, een voorzet van Genairo Promes wordt door Colin Coenderman net over het doel gekopt. Niet veel later wordt een corner van Kevin Hijlkema door Robin Stevens ingekopt maar door een verdediger van SCPB van de lijn gehaald. Aan de andere kant krijgt SCPB 22 een vrije trap op de rand van de zestienmeter, de bal gaat maar net voorlangs. Na de beginfase krijgt ZOB steeds meer controle over de wedstrijd, al moest de ploeg wel op zijn hoede zijn voor de lange ballen van SCPB richting de lange spits. In de 24e minuut komt ZOB er snel uit over de rechterkant, Genairo Promes zet knap voor op spits Kid Ronday die in kansrijke positie maar net naast schiet. Niet veel later wordt er slecht uitverdedigd bij ZOB, de spits komt in scoringspositie maar doelman Tim v Duuren weet zijn inzet met de voet tot corner te verwerken.

ZOB is nu duidelijk de bovenliggende partij, en worden er genoeg kansen gecreëerd, alleen worden deze niet benut. Een lage voorzet van Kid Ronday op Kevin Hijlkema die vrij voor de keeper tegen hem aan schiet, en Kid Ronday die in het strafschopgebied vanuit de draai maar net naast het doel schiet. In de 35e minuut komt ZOB verdiend op voorsprong. Janyro Purperhart omspeelt zijn tegenstander en wordt in het strafschopgebied onder uit gehaald. De toegekende strafschop wordt feilloos door Kevin Hijlkema ingeschoten. ZOB blijft SCPB 22 onder druk zetten, een corner van Kevin Hijlkema wordt maar net door Marko Pals over het doel gekopt. Vlak voor de wissel is het Genairo Promes ,die voor veel gevaar zorgde met zijn voorzetten, die voorzet op Kid Ronday maar zijn inzet kan geblokt worden door een verdediger. Gezien de mogelijkheden had ZOB voor rust zeker een ruimere voorsprong moeten nemen.

In de tweede helft waren nog niet eens alle toeschouwers aanwezig toen ZOB al snel de 0-2 scoort. Een verre uittrap van doelman Tim v Duuren wordt verlengd door Kid Ronday op Colin Coenderman die met een fantastische lob de doelman van SCPB 2 kansloos laat. Na deze treffer kantelt gek genoeg de wedstrijd en wordt ZOB in de verdediging gedrukt en is de controle over de wedstrijd kwijt. Van het goede spel bij ZOB in de eerste helft lukt het de ploeg niet meer om dit in de tweede helft weer op te pakken. En het is nu SDCP 22 dat de kansen krijgt, in de 63e minuut gaat een afstandsschot maar net naast het doel, en niet veel later wordt een corner na een duel met doelman Tim v Duuren maar net naast het doel gewerkt. In de 73e minuut komt de spits in scoringspositie, zijn inzet gaat maar net voorlangs. Met de voorsprong op zak speelt ZOB in balbezit veel te haastig en wordt er veel balverlies geleden. SCPB heeft aanvallend gewisseld en er ontstaat ruimte in de verdediging door het aandringen van SCPB. In de 80e minuut profiteert ZOB van het aandringende SCPB, een snelle uittrap van Tim v Duuren wordt door Colin Coenderman verlengd op Janyro Purperhart die vrij voor de doelman komt en met een hard schot de 0-3 binnen schiet.

In de slotfase krijgt SCPB 22 nog wel mogelijkheden, maar de solide spelende doelman Tim v Duuren stond op zijn post. In de 84e minuut weet de doelman tot twee keer toe een inzet van een aanvaller van SCPB te redden, en zo de nul te houden. In de laatste minuut gaat de ingevallen Julian Mul gevaarlijk het strafschopgebied in maar zijn inzet kan gepakt worden door de SCPB doelman. Een belangrijke en verdiende overwinning voor ZOB, alleen zal de ploeg zaterdag tegen De Dijk de hele wedstrijd scherp moeten zijn om tot een resultaat te komen. En ook voor deze wedstrijd geldt bijblijven bij de middenmoot of afzakken naar de onderste plaatsen. Gezien het vertoonde spel in de eerste helft moet de ploeg zeker in staat zijn om weg te komen bij de onderste plaatsen.