Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Thuis tegen sv Hillegom heeft ZOB net als in de uitwedstrijd dit seizoen gelijk gespeeld. Werd het in Hillegom na een achterstand nog 2-2, thuis werd het na een 1-0 voorsprong in de allerlaatste minuut nog 1-1 en was de teleurstelling groot bij ZOB. Over de gehele wedstrijd genomen was het gelijke spel een terechte uitslag, Hillegom speelde met veel dreiging maar creëerde weinig kansen, en ZOB kreeg wel kansen maar deze werden niet benut.

Foto uit archief
De trainers Schakel en Nectar kunnen nog steeds niet beschikken over een geheel fitte selectie, maar liefst vier spelers zijn door blessures afwezig, de selectie is echter breed genoeg om dit op te vangen. Het eerste gevaar in de wedstrijd komt van Hillegom, de rechterspits komt gevaarlijk voor het doel maar doelman Tim v Duuren weet redding te brengen met de voet. Tim had de plaats onder de lat weer ingenomen omdat Huub Schuurman de hele week op wintersport was geweest. In de 2e en 5e minuut heeft ZOB geen geluk en had het op voorsprong moeten komen. Eerst komt een afstandsschot van Colin Coenderman boven op de lat, en niet veel later gaat een lob van Kevin Hijlkema over de kansloze Hillegom doelman tegen de paal en kan weggewerkt worden. Hillegom beschikt over enkele bewegelijke buitenspelers die de verdediging van ZOB veel werk bezorgden. In de 18e minuut wordt een corner van Hillegom door de spits ingeschoten maar fraai met de voet gered door keeper Tim v Duuren. Niet veel later scoort de spits met het hoofd uit een voorzet, maar wordt terecht afgekeurd voor het omlaag duwen van verdediger Marko Pals van ZOB.
foto uit archief

Hillegom speelt met wat meer dreiging dan ZOB, dat niet echt tot goed combinatievoetbal kan komen en niet echt in de wedstrijd komt. Van achteruit wordt vaak de lange bal gespeeld die vaak een prooi is voor de Hillegom verdedigers. In de 30e minuut komt Hillegom gevaarlijk door, een voorzet vanaf de rechterkant wordt door de spits ingeschoten maar doelman Tim v Duuren weet de bal fraai tot corner te verwerken. Bij ZOB wordt er veel balverlies geleden, en de passes komen te vaak niet aan. ZOB komt in de 36e minuut wat tegen de verhouding in op een 1-0 voorsprong. Een verre uittrap van doelman Tim Duuren wordt verkeerd ingeschat door de verdediging van Hillegom, spits Colin Coenderman profiteert, gaat alleen op de doelman af en scoort beheerst de 1-0. Niet veel later passeert Colin zijn tegenstander aan de linkerkant en wordt hard neergelegd, een terechte gele kaart voor de Hillegom verdediger.

De tweede helft komt ZOB wat beter in de wedstrijd, en krijgt de kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. In de 52e minuut komt een voorzet van Raphaelleo Baal bij de geheel vrijstaande Kevin Hijlkema die in kansrijke positie hoog over het doel schiet. Niet veel later wordt de licht geblesseerde Colin Coenderman vervangen door Kid Ronday. In de 59e minuut weet Nigel Schaasberg de bal te onderscheppen, zijn voorzet op maat komt bij Kid Ronday die vrij voor de keeper net naast schiet. Niet veel later weet Kid een uittrap van de doelman te blokken maar de bal gaat net naast de verkeerde kant van de paal Een vrije trap van Hillegom zorgt voor enkele hachelijke situaties voor het ZOB doel, maar de bal kan uit een scrimmage uiteindelijk weggewerkt worden. In de slotfase wordt een voorzet van Hillegom maar net naast het doel gekopt. Net als de toeschouwers denken aan de derde overwinning op rij voor ZOB, slaat het noodlot toe. Uit een scrimmage voor het ZOB doel wordt volgens de scheidsrechter een overtreding begaan door een ZOB verdediger en gaat de bal op de stip. De toegekende strafschop wordt beheerst door Niels van Veen ingeschoten.

Een voor ZOB teleurstellend resultaat dat in de allerlaatste minuut de overwinning uit handen geeft. Marko Pals werd gekozen tot man off the match en ontving de visbon die beschikbaar is gesteld door vishandel Sier en Jonk van de Koemarkt in Purmerend. De ploeg is nu twee weekenden vrij, en moet pas weer op zaterdag 24 februari om 17:00 uur uit naar AGB.