Abe Lenstralaan 6
1067MV
AMSTERDAM
tel. 020-6110608

Uit bij AGB uit Amsterdam heeft ZOB in een spectaculaire wedstrijd met 4-3 verloren. In de wedstrijd die het publiek geen moment verveelde, was AGB de bovenliggende partij en bleef ZOB op inzet en karakter uitstekend meedoen met de Amsterdammers. Bij ZOB ontbraken nogal wat spelers door blessures waaronder de niet fitte topscoorder Colin Coenderman en de vakantie vierende Wouter v Os , positief was wel weer dat Stefan van Wonderen na lang blessureleed weer minuten kon maken. Ook opvallend was het debuut van de 19 jarige Maurits Heijneman die meteen scoorde bij zijn debuut, en het eerste doelpunt van Julian Mul in het eerste elftal.

Foto uit archief
In de wedstrijd was het al snel duidelijk dat AGB over snelle en bewegelijke aanvallers beschikt die het de verdedigers van ZOB erg lastig maakten. In de 5e minuut zorgt AGB voor het eerste gevaar, uit een voorzet wordt de bal op de lat gekopt, en niet veel later is ZOB gevaarlijk aan de andere kant, een voorzet vanaf de linkerkant van Nick Klene kan maar net onderschept worden door de doelman voor spits Kid Ronday gevaarlijk kan worden. De wedstrijd gaat over en weer en wordt in een hoog tempo gespeeld. In de 19e minuut komt ZOB op een 0-1 voorsprong, het is opnieuw Nick Klene die met een voorzet op maat de inkomende Julian Mul bediend die de bal binnen kopt en zijn eerste doelpunt voor het team maakt. Aan de andere kant gaat een vrije trap van AGB vanaf de rand van de zestienmeter maar net naast het doel. De wedstrijd gaat over en weer met een licht overwicht van AGB. In de 23e minuut passeert Nigel Schaasberg zijn tegenstander en komt vrij voor de keeper die zijn inzet tot corner kan verwerken.

AGB is vooral gevaarlijk via de zijkanten en uit dode spelmomenten. In de 26e minuut kan een vrije trap vanaf de rand van de zestienmeter simpel gepakt worden door doelman Huub Schuurman. Niet veel later is het weer gevaarlijk aan de andere kant, Julian Mul gaat gevaarlijk door over de linkerkant en zijn inzet kan maar net met de voet door de doelman gestopt worden. In de 31e minuut komt AGB op gelijke hoogte, een corner kan niet goed weggewerkt worden in de ZOB verdediging en de spits kan de bal simpel binnenwerken. Vlak voor de wissel komt AGB op voorsprong, een vrije trap wordt niet goed verdedigd bij de 2e paal en kan binnen geschoten worden, en gaat ZOB met een 2-1 achterstand rusten.

Meteen na de wissel komt ZOB op gelijke hoogte, een snel genomen vrije trap van Kevin Hijlkema komt bij Raphaelleo Baal die met een lage harde schuiver de doelman passeert. Niet veel later is het opnieuw Kevin Hijlkema die met een lob de doelman wil passeren, deze weet echter met een uiterste krachtsinspanning de bal weg te tikken, ZOB blijft echter in balbezit en een inzet van Marko Pals kan door een verdediger uit het doel weggewerkt worden. De wedstrijd blijft op en neer gaan en nu is het AGB dat weer gevaarlijk wordt en kan doelman Huub Schuurman zich onderscheiden. Eerst werkt Huub een lage schuiver tot corner, en uit de ontstane corner wordt de bal op de lat gekopt, en een afstandsschot wordt door de doelman op fantastische wijze onder de lat weg gestompt. In de 67e is het de  beurt van twee invallers, een afgemeten voorzet van Genairo Promes komt bij de vrijstaande Colin Coenderman die in kansrijke positie de bal net over het doel schiet. Toch is het AGB dat opnieuw op voorsprong komt. In de 71e minuut komt de bal in de kluts bij de spits die de 3-2 scoort.

In de 78e minuut komt AGB er snel uit en scoort, maar deze treffer wordt terecht afgekeurd voor buitenspel. De slotfase is hectisch, in de 82e minuut wordt een vrije trap van Robin Stevens naar net voor langs geschoten, en in de 87e minuut draait de spits van AGB goed weg bij zijn tegenstander en scoort de 4-2 en is de wedstrijd gespeeld. Toch blijf ZOB gaan voor een beter resultaat, een vrije trap van Kevin Hijlkema wordt niet goed weggewerkt in de verdediging, de ingevallen debutant Maurits Heijneman is attent en scoort de 3-4. In blessuretijd schiet een AGB aanvaller de bal nog op de paal. Gezien de kansen en het spelbeeld een terechte overwinning voor AGB dat is geklommen naar de tweede plaats in de competitie. ZOB toonde in de wedstrijd inzet en karakter, knokte zich goed terug in de wedstrijd, en kan met vertrouwen en een goed gevoel zaterdag de thuiswedstrijd ingaan tegen Velsen.