Hollandia bekert verder na krappe 2-1 overwinning op ZOB

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 1 1e ronde

Nieuwe Wal 2
1621MB
HOORN NH
tel. 0229-215090

Het bekerduel in Hoorn tegen 4e divisionist Hollandia heeft ZOB nipt met 2-1 verloren. In de eerste helft was Hollandia de betere ploeg en miste vele kansen en stuiten vaak op de uitblinkende doelman Huub Schuurman van ZOB. Tegen zijn vorige vereniging stopte de doelman zelfs een strafschop. De tweede helft was meer een wedstrijd al bleef Hollandia wel de bovenliggende partij. Het was jammer dat de oud ZOB spelers Dennis Jansen en Romeo Zondervan door omstandigheden niet aanwezig waren bij Hollandia.

De eerste helft was duidelijk eenrichtingsverkeer richting het doel van ZOB, en kon ZOB zelf maar weinig kansen creëren. De eerste kans van Hollandia wordt maar net naast het doel geschoten, en vervolgens weet doelman Huub Schuurman twee keer redding te brengen op schoten van de Hollandia voorwaartsen. In de 8e minuut komt Hollandia op een 1-0 voorsprong, er wordt slecht uitverdedigd bij ZOB, aanvaller Jesse Koeman profiteert en scoort de openingstreffer. Niet veel later redt de doelman van ZOB fraai op een afstandsschot van Hollandia. Het eerste gevaar van ZOB is in de 32e minuut, een corner wordt bij de tweede paal net naast het doel gewerkt. Niet veel later wordt een voorzet van Hollandia door een verdediger van ZOB tegen de eigen doelpaal gewerkt en komt ZOB goed weg. Vlak voor de rust weet de doelman van ZOB zich weer te onderscheiden door op fraaie wijze een afstandsschot te stoppen. In de eerste helft verzuimde Hollandia gezien het aantal kansen om verder afstand te nemen.

De tweede helft begint weer met een grote kans voor Hollandia, de spits gaat alleen op doelman Huub Schuurman af maar deze weet opnieuw fraai redding te brengen. Het tempo van Hollandia zakt wat weg en ZOB komt wat beter in de wedstrijd. Een voorzet van Jerrold v d Eeckhout gaat maar net voorlangs, en kan net niet binnen gewerkt worden. De wedstrijd gaat nu wat meer over en weer en in de 70e minuut komt ZOB op gelijke hoogte. De doelman van Hollandia gaat in de fout, Genairo Promes profiteert en kan simpel de 1-1 binnen werken. Niet veel later wordt de spits van Hollandia neergetrokken in het strafschopgebied en legt de scheidsrechter de bal op de stip. De toegekende strafschop wordt op fantastische wijze door Huub Schuurman uit de hoek gestompt.

De tweede helft is het duidelijk meer een wedstrijd met ook dreiging van ZOB. Een voorzet van Jerrold v d Eeckhout wordt door Colin Coenderman over het doel gekopt. In de slotfase komt Hollandia opnieuw op voorsprong. In de 83e minuut wordt een vrije trap vanaf de zijlijn hard binnengekopt door verdediger Enes Kar. Na deze treffer krijgt een ZOB speler zijn tweede gele kaart en moet ZOB in de eindfase verder met 10 man. De ploeg blijft strijden voor een resultaat maar kan niet meer tot scoren komen. Gezien het aantal kansen een verdiende overwinning voor Hollandia, en kan ZOB vertrouwen halen uit de tweede helft voor de belangrijke uitwedstrijd zaterdag bij IVV in Landsmeer.