Leenderbos 101
2134TZ
HOOFDDORP
tel. 023-5638777

Afgelopen zaterdag speelde de JO10-1 van ZOB alweer de 3e wedstrijd in fase 2. Dit keer moesten we uit tegen SV Overbos 10-1 in Hoofddorp. De wedstrijd stond ingedeeld op veld 3 op het complex van Overbos, een grasveld. We hielden er dus zeker rekening mee dat het afgelast kon worden. Gelukkig ging de wedstrijd gewoon door, het grasveld lag er werkelijk keurig netjes bij. Complimenten voor de terreinknecht van Overbos!

De wedstrijd begon om half tien en dit keer hadden de 2 coaches (Michael en Jur) een assistent trainer. Jim, nog steeds niet helemaal fit, fungeerde als assistent en deed dat erg goed. Hopelijk ben je er volgende week weer bij als speler Jim!

De 10-1 van ZOB begon slap, binnen een paar minuten had Overbos al de 1-0 gemaakt. Na 5 minuten begonnen de mannen te voetballen en creëerden we kans na kans. Joep maakte de 1-1 nadat de keeper van Overbos de bal slecht had weggeschoten en na een mindere aanname van de keeper zette Lukas goed door, 1-2. De makkelijkste goal die Lukas ooit gemaakt heeft, maar wel een hele belangrijke! Op slag van rust scoorden we ook nog de 1-3 na een mooie aanval. Jaap speelde de bal met rechts naar Melle die op zijn beurt onze spits Sepp alleen voor de keeper zette. Met Sepp weet je het dan wel; doelpunt!

Vechten voor de overwinning

Tijdens de rust begon het steeds harder te regenen in Hoofddorp. Dus de afspraak was snel limonade drinken onder de paraplu’s van onze supporters en weer het veld op. Overbos ging vol in de aanval om de achterstand goed te maken. Dat resulteerde al snel in de aansluitingstreffer, 2-3. Een ding was toen wel duidelijk, ZOB zal moeten vechten om een resultaat te halen. En dat is precies wat ze vervolgens gedaan hebben! Er gebeurde van alles in de laatste 20 minuten. Allereerst scoorde Sepp op aangeven van Joep de 2-4. Niet lang daarna viel de 3-4 na matig uitverdedigen van onze kant. ZOB stond zwaar onder druk, maar de verdediging stond als een huis. Milo, die weer een aantal ballen geweldig uit het doel haalde en Tygo die met gevaar voor eigen leven afstandsschoten aan het blokken was. Jaap en Melle hebben de hele tweede helft als echte mannen verdedigd.
Twee vlijmscherpe counters gaven ons uiteindelijk een geruststellende voorsprong. Joep, die eigenlijk niet verder kon nadat hij hard een bal op zijn been had gekregen, zette toch door en tikte twee keer de bal van dichtbij binnen. Echte winnaarsmentaliteit! En zo eindigde een hele zware, spannende en leerzame wedstrijd. Onze eerste overwinning in de hoofdklasse; 3-6.

Complimenten voor de alle jongens van de 10-1, ze hebben gevochten en verdiend gewonnen. Volgende week thuis tegen ZVC uit Zaandam, kijken of we deze lijn door kunnen zetten.