Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Zaterdagochtend was het weer zover, lekker voetballen thuis tegen ZVC 10-1 uit Zaandam. De wedstrijd was ingedeeld op kunstgras, maar goed ook want de grasvelden waren beide afgekeurd. Jim had goed nieuws gekregen, hij mag weer voetballen! Helaas was er ook minder goed nieuws, onze keeper Milo was geblesseerd geraakt aan zijn schouder tijdens keeperstraining en kon niet spelen. Snel weer fit worden Milo!

Er moest natuurlijk een vervanger komen voor Milo. Uiteindelijk was er de mogelijkheid om Leon uit de JO11-2 van ZOB voor 1 wedstrijd te lenen. Hij moest dan wel meteen door na zijn eigen wedstrijd om op tijd te zijn voor de start van onze wedstrijd. Dank aan Leon en zijn vader Martijn voor jullie flexibiliteit!

Met Leon op doel en Jim na een maand blessureleed weer op het veld begon de wedstrijd om 10 uur. Al snel werd duidelijk dat ZVC een hele sterke fysieke ploeg was. En daar hadden de mannen van ZOB het lastig mee. De eerste helft was het vooral tegenhouden. Na twee mooie afstandsschoten van ZVC stond het met de rust 0-2. Dat het 0-2 stond was vooral te danken aan Leon, die geweldig stond te keepen. Heel knap zonder enige voorbereiding en in een nieuw team!

De tweede helft had ZOB wind mee en dat gaf de burger moed. Voetballend kwam de ploeg er veel beter uit en al snel stond het 1-2. Na een mooie individuele actie punterde Joep de bal in de rechterhoek. Onder aanvoering van een onverzettelijke Jaap (beste man van het veld) gingen de mannen op zoek naar de gelijkmaker. ZOB creëerden kans op kans, die helaas niet tot de 2-2 leidde. De bal wilde simpelweg het doel niet in..
De laatste fase van de wedstrijd was erg zwaar, het was echt een gevecht. Uiteindelijk waren de jongens uit Zaandam iets sterker. In de eindfase scoorde ZVC nog tweemaal, wederom twee schoten van afstand. Een verdiende zege voor ZVC: 1-4.

Verliezen is natuurlijk nooit leuk, maar dit was een hele belangrijke les voor de 10-1. Tegen fysieke ploegen zullen ze aan de ene kant moeten knokken, maar aan de andere kant ook blijven voetballen. Want in de hoofdklasse zullen ze vaker dit soort ploegen tegenkomen.

Toch een groot compliment aan de hele ploeg. Met een beetje geluk hadden ze de wedstrijd om kunnen draaien en met de overwinning aan de haal kunnen gaan. Dat was dan misschien niet helemaal terecht geweest, maar daar maalt na afloop niemand meer om..