Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Nadat vorige week de wedstrijd tegen Roda’23 uit Amstelveen werd afgelast mochten de mannen van de JO10-1 zaterdag op veld 4 aantreden tegen Buitenveldert. Een tegenstander die alle 5 eerdere wedstrijden in de hoofdklasse met ruime cijfers wist te winnen. Een pittige kluif dus!

ZOB leek al heel snel op voorsprong te komen maar het schot van Sepp eindigde op de lat. Daarna was het toch raak. Joep krulde de bal uit een hoekschop prachtig voor en Lukas schoot de bal in de touwen: 1-0 voor de mannen in het wit. Buitenveldert kreeg vervolgens een paar goede mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen. Onze keeper Milo was echter een sta in de weg. Het was zelfs ZOB die de voorsprong wist te verdubbelen. Jaap slalomde langs een aantal tegenstanders en haalde met zijn gouden linker verwoestend uit: 2-0. Daarna was het Buitenveldert die het initiatief in de wedstrijd overnam. Vlot combinerend kwam de Amsterdamse ploeg al snel op 2-1 en snel daarna op 2-2. ZOB vergat te voetballen en kwam zodoende niet meer onder de druk uit. Het waren dan ook de bezoekers die vlak voor rust op een verdiende voorsprong kwamen: 2-3.

In de rust werden alle afspraken nog een keertje met elkaar doorgenomen. In de 2de helft was er meer rust aan de bal en werd er veel beter gecombineerd. Toch kwam Buitenveldert op 2-4 en leek de wedstrijd beslist. Daar dachten de Beemsterlingen anders over. De mouwen werden opgestroopt en dat resulteerde in een aantal mooie kansen voor Joep en Melle. Het geluk zat in de afronding helaas niet mee. Met een beetje meer geluk hadden we er misschien wel een gelijkspel uit kunnen slepen. Maar daar doen we Buitenveldert wel iets mee te kort.

Al met al was het niet onze beste wedstrijd. Maar tegen een hele goede en sportieve tegenstander als Buitenveldert geen slecht resultaat.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van blok 2 in Amstelveen tegen Roda’23!