Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Vandaag ontvingen de mannen van ZOB het team van SVA uit Assendelft. Beide ploegen waren tot aan dit duel nog ongeslagen, waardoor deze laatste wedstrijd van de 3e periode een ware kraker beloofde te worden. En dat werd het!

Vanaf de eerste minuut werd er gestreden voor elke meter. Tot de 10e minuut ging het spel op en neer zonder dat er echte kansen waren. De ban werd gebroken toen een bal vanuit onze verdediging diep werd gespeeld en door Lenny goed werd gecontroleerd, waarna hij met een geweldig afstandsschot de 1-0 op het scorebord zette. Vanaf dat moment hadden wij de controle over het spel. Bjorn, onze keeper in de eerste helft, kwam dankzij sterk verdedigingswerk van Marnix, Tim en Joep geen moment in de problemen. Het was een wonder dat we de voorsprong niet verder uitbouwden, mede door goed keeperswerk aan de kant van SVA, gingen we met een minimale voorsprong de rust in.

Na rust
De tweede helft startte SVA sterk. Al binnen 2 minuten wist hun spits de gelijkmaker te scoren door een moment van onoplettendheid aan onze kant. De spanning was terug en we moesten ons herpakken. Vanaf dat moment werd het billenknijpen voor de grote groep supporters langs de lijn. Hoewel ZOB de bovenliggende partij bleef, duurde het tot een kwartier voor tijd voordat Stijn een goede voorzet van de zijkant bij de eerste paal wist in te koppen, 2-1 voor ZOB. Deze fantastische goal gaf ons een enorme boost en gingen we beter spelen. Des te groter was de teleurstelling toen SVA 5 minuten voor tijd toch de gelijkmaker wist te maken. Een gelijke stand zou betekenen dat SVA kampioen zou worden, aangezien wij eerder dit seizoen al eens gelijk hadden gespeeld tegen KFC.

Alles of niets
In de laatste minuten was het alles of niets. En er dienden zich nog kansen aan! Na een mooie combinatie tussen Roan en Bjorn, kwam de bal bij Luca die wat ongelukkig was en helaas een goede kans miste. Kort daarna kreeg Fynn opnieuw een kans, maar nu stond de keeper in de weg. Het duurde letterlijk tot de laatste minuut voordat de bal voor de voeten van Lenny viel, hij draaide en schoot, GOAL!!!

Zo wisten de jongens deze zwaarbevochten overwinning toch binnen te slepen en deze heerlijke wedstrijd met een 3-2 zege af te sluiten. Een mooier scenario hadden we ons niet kunnen wensen. Spanning, strijd, prachtige doelpunten, een overwinning en dat alles voor een fantastisch publiek.