Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Op het Zuiderpark stond zaterdagochtend om 10:00 uur een heuse kraker op het programma: ZOB tegen Ilpendam. Eerder in het seizoen eindigde de confrontatie in Ilpendam nog in een zwaarbevochten 1-1 gelijkspel.

Vanaf het eerste fluitsignaal nam ZOB echter het voortouw. Hoewel onze JO10-1 tal van kansen kreeg om de score te openen, stond het vizier nog niet helemaal op scherp. Bovendien had Ilpendam een uitstekende keeper in het doel staan.

Een ongeschreven regel in het voetbal is dat als je je eigen kansen niet benut, de tegenstander dat wel doet bij de eerste beste gelegenheid. Gelukkig hadden de ZOB'ers met Milo een betrouwbare keeper, waardoor de Ilpendammers niet tot scoren kwamen. De rust leek op een brilstand af te stevenen, maar toch slaagden ZOB erin om de score te openen. Sepp probeerde de bal binnen te schieten, via een Ilpendams been kwam deze voor de voeten van Joep, die de bal onhoudbaar binnen schoot: 1-0.

Tweede helft
In de rust werd de strategie om Ilpendam te verslaan opnieuw doorgenomen: duels winnen, de bal rond laten gaan en bij ruimte vooruit voetballen. En dat deden de mannen. Na rust bleef ZOB goed voetballen, waarbij de kansen zich opstapelden. Met Jim en Jaap naast elkaar achterin kwam er werkelijk niets doorheen. Beide mannen verdedigde als tijgers en waren aan de bal een bron van rust.

Het hoogtepunt van de wedstrijd moest echter nog komen. Melle snelde, na een goede combinatie met Lukas, langs zijn tegenstander op de rechterflank en gaf de bal strak voor het doel. Sepp kwam eraan en knikte de bal in de touwen: 2-0. Een wereldgoal waar het publiek en ook de trainers heel blij van werden! De VAR werd nog ingeroepen voor een vermeende handsbal van de thuisploeg. Het doelpunt werd echter terecht goedgekeurd.

Na de 2-0 leek de wedstrijd beslist, maar Ilpendam zette nog aan voor een slotoffensief. Tygo kwam als extra verdediger in het veld en hij deed dat heel goed. Ilpendam bleef op nul goals staan. In de laatste minuten kreeg ZOB nog meerdere kansen om de wedstrijd definitief te beslissen. Het schot van Melle ging net over het doel.  Joep (schot) en Sepp (kopbal) raakten beide nog de lat. En de doelpogingen van Lukas en Jaap gingen rakelings naast de verkeerde kant van de paal.

En zo eindigde de streekderby in een welverdiende 2-0 overwinning voor de thuisclub. Klasse mannen, goed gespeeld!

Bekijk de samenvatting van de wedstrijd op het YouTube kanaal van de Brulleeuwen van SV Ilpendam!