Offday JO10-1 tegen de reuzen van Volendam

Julianaweg 3 A
1131CX
VOLENDAM
tel. 0299-364164

De JO101-1 van ZOB mocht dit weekend naar Volendam. En net zoals in eerdere edities trokken ‘de wijdbroeken’ aan het langste eind: 8-3.

Het vertrouwen van de Beemsterlingen was groot. En terecht. Er werd al 3x op rij overtuigend gewonnen. Na Ilpendam, IVV en RKEDO moesten de reuzen van Volendam er ook aan geloven. Helaas liep het toch anders in het vissersdorp. Met het mooie Kras Stadion op de achtergrond kwamen we al snel op achterstand: 1-0. Echter duurde het niet lang voordat de gelijkmaker op het bord stond. Joep probeerde het uit een moeilijke hoek en schoot geweldig raak: 1-1! Toch kwam Volendam tegen de verhouding weer op voorsprong en gingen we de rust in met een 2-1 achterstand. Dat had eigenlijk 3-1 moeten zijn, in de laatste minuut van de eerste helft kreeg Volendam een enorme kans. Maar door een geweldige tackle kon Jim een 100% doelpunt voorkomen!

Kopbal Jaap
Niks aan de hand want voetballend waren we beter en er werden voldoende kansen gecreëerd. Maar daar koop je helaas niks voor, want het was de thuisploeg die wederom wist te scoren: 3-1. Toch wisten we weer terug in de wedstrijd te komen. Het was Jaap die een corner van Joep met het hoofd binnen knikte: 3-2. Eindelijk met je hoofd gescoord Jaap, klasse gedaan man!

Daarna was het wachten op de gelijkmaker. Maar meerdere keren stond de Volendamse goalie een doelpunt in de weg.

Slechte fase
Op het moment dat de gelijkmaker in de lucht hing was het de thuisploeg die fortuinlijk de marge weer op twee zette: 4-2. Toen brak er een fase aan waarin de koppies gingen hangen en Volendam nog drie keer kort achter elkaar wist te scoren. In de slotfase deed Lukas op aangeven van Sepp nog wat terug: 7-3. Uiteindelijk was het Volendam dat met een geweldige poeier in de kruising de eindstand noteerde: 8-3.

Een terechte nederlaag. We haalden niet ons niveau van de afgelopen weken. En dan kan je in en tegen Volendam tegen een zeperd aanlopen. Koppies omhoog, we gaan weer goed trainen aankomende week en zaterdag wacht ons op het Zuidoosterpark de laatste wedstrijd van het derde blok tegen Purmersteijn.