Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Zaterdagochtend stipt 10 uur stond de laatste wedstrijd van fase 3 voor de 10-1 op het programma. We speelden thuis op ons eigen vertrouwde veld 2 tegen Purmersteijn 10-2. Een sterke ploeg, die net als ons uit de hoofdklasse komt. We konden aan de bak, dat wisten we al van tevoren.

Meteen vanaf de start had ZOB het zwaar tegen een goed voetballend Purmersteijn. Al na 5 minuten was het 0-1, een misverstand tussen de verdedigers en keeper Milo zorgde ervoor dat de spits van Purmersteijn simpel binnen kon tikken. Natuurlijk een domper, maar de mannen van de 10-1 gaven niet op. Vanaf dat moment werd het een echt voetbalgevecht, er werd door beide teams letterlijk voor iedere centimeter gestreden. Super mooi om te zien!

De rest van de eerste helft was het vooral overleven voor ZOB. Gelukkig was iedereen scherp en zo kon de 0-2 voorkomen worden. In de counter werden we af en toe gevaarlijk, zo schoten Lukas en Joep goed van afstand, helaas beide keren gered door de uitstekende keeper van Purmersteijn. Zo gingen we de rust in met 0-1 achterstand.

Op jacht naar de gelijkmaker
Het advies van de trainers aan de jongens was; jullie doen het super goed, blijven knokken met zijn allen en dan komen onze kansen vanzelf. En zo geschiedde ook! De tweede helft ging het op en neer, met kansen aan beide kanten. Met Jim en Jaap afgewisseld centraal achterin gingen we met steeds meer durf spelen. Purmersteijn werd vastgezet en daardoor gingen ze foutjes maken. Uit een van die foutjes kwam de 1-1; Jim pakte de bal af van de mid-mid (die dacht dat hij even rustig aan kon doen), speelde de bal direct door naar Jaap, die gaf die bal aan Sepp en hij behield het overzicht en gaf een hele mooie steekpass op Joep. Joep hield het hoofd koel en schoot de bal rustig met binnenkant in de rechterhoek: 1-1. Goed samenspel jongens!

Masterclass Milo
Tijdens de laatste 12 minuten van de wedstrijd had de 2-1 aan beide kanten kunnen vallen. Al moet gezegd worden dat Purmersteijn de grootste kansen had. Maar wat ze ook probeerden, het lukte ze niet om onze geweldige keeper Milo te verslaan. Er zaten een paar knappe reddingen tussen, top gedaan Milo!

Zo eindigde deze intense wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Een terechte eindstand en een prima resultaat voor ons. Na de teleurstellende nederlaag vorige week in en tegen Volendam is dit weer een mooie opsteker voor de jongens van de 10-1. Nogmaals een bewijs dat ze thuishoren op dit niveau.

Volgende week spelen we een oefenwedstrijd tegen IVV en de week daarna doen we mee aan een toernooi Enkhuizen. Om vervolgens begin april te starten aan de 4e fase. Kortom, nog voldoende om voor te spelen!