Knappe prestatie JO10-1 ZOB ondanks 6-4 nederlaag

Westerweg 41 -44
1445AC
PURMEREND
tel. 0299-640779

Zaterdagochtend heel vroeg begon de 3e fase voor de JO10-1 van ZOB. De eerste wedstrijd in deze nieuwe fase was meteen een hele pittige, uit tegen Wherevogels JO10-1. Net zoals ZOB was Wherevogels de vorige fase net gedegradeerd uit de hoofdklasse.

Helaas hadden we deze week te maken met wat personele problemen, Melle en Tygo waren er allebei niet bij. Gelukkig konden we last minute Thiemo lenen, zijn wedstrijd was afgelast. En zo hadden we toch nog een wissel. Bedankt Thiemo!

Goede eerste helft van de ZOB'ers
Op een ijskoud kunstgrasveld begon ZOB heel sterk aan de wedstrijd.
De vrije man kon steeds gevonden worden en al snel werden er kansen gecreerd. Tegen de verhouding in kwam Wherevogels op voorsprong, maar dat duurde niet lang. Met Jim centraal achterin, die veel rust aan de bal had en steeds de goede oplossing vond, kwamen we terug in de wedstrijd. Onze spits Sepp, die overal aanwezig was, pakte de bal voorin af en knalde de bal in het doel, 1-1. Kort daarna stapte Jaap goed in, liep door naar de goal en maakte de 1-2! Wherevogels maakte vervolgens een heel mooie goal uit een vrije trap. Soms moet je gewoon applaudisseren als je tegenstander een wereldgoal maakt. Toch kwamen de toppers uit de Zuidoostbeemster weer op voorsprong, Sepp ronde af na goed doorzetten. Jammer genoeg gaven we in de laatste minuut van de eerste helft makkelijk een goal weg: 3-3.

Tweede helft voor Wherevogels
Wherevogels ging de tweede helft meer druk zetten waardoor ZOB er voetballend steeds minder goed uitkwam. De tweede helft was het vooral tegenhouden. Uiteindelijk maakte onze tegenstander nog drie goals. Dat hadden er veel meer kunnen zijn zonder de inzet van onze mannen en onze topkeeper Milo! In de laatste minuut gaf Joep nog een mooie assist op Sepp, die zijn derde kon binnentikken. Een aanval uit het boekje! Einduitslag 6-4 voor de mannen uit de Purmer-Noord.

Een nederlaag met perspectief!
Ondanks de nederlaag houden we hier toch een goed gevoel aan over. Onder de huidige omstandigheden en tegen een hele goede ploeg heeft de 10-1 van ZOB het goed gedaan. Volgende week tegen Volendam gaan we weer vol voor de overwinning!