Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

De eerste wedstrijd na de krokusvakantie was een thuiswedstrijd tegen RKEDO. Na een uitstekende trainingsweek was het vertrouwen in een goede afloop groot bij de Zuidoostbeemsterlingen. En dat bleek terecht. Ondanks een moeizaam begin herstelde de ploeg zich goed en bleek een maatje te groot voor de bezoekers uit Avenhorn.

Op veld 4, waar duidelijk niet gemaaid was, schoten de bezoekers uit de startblokken en keek ZOB al snel tegen een achterstand aan: 0-1. De gelijkmaker deed echter niet lang op zich wachten. Vanuit achteruit werd goed gevoetbald, de bal kwam bij Melle die langs de zijlijn snelde en vervolgens een prachtige voorzet gaf op Sepp, die de bal in 1 keer op zijn voet nam: 1-1. Aanval uit het boekje! Daarna was het weer de beurt aan RKEDO en met een bekeken schot van dichtbij werd Milo kansloos gelaten. Vanaf dat moment ging de knop bij ZOB om. Tygo, Joep (assist van Melle) en Sepp (assist Lukas) schoten in korte tijd drie keer raak. Het was Jaap die vlak voor rust met zijn prachtige linkerbeen de bovenhoek vond en daarmee de keeper kansloos liet: 6-2.

Tweede helft
De tweede helft had ZOB letterlijk de wind mee en het zonnetje in de rug. Jim leek al snel de eerste goal na rust op zijn schoen te hebben, maar zijn schot raakte de onderkant van de lat. Het duurde niet lang voordat het hondstrouwe publiek langs de lijn weer kon juichen. Joep gaf de bal aan Melle en onze aanvallende verdediger schoot de bal met een bekeken schuiver binnen: 7-2. Daarna was het de beurt aan Joep zelf die op aangeven van Lukas de keeper van de bezoekers opnieuw kansloos liet met een harde knal hoog in het doel: 8-2.

Sepp de Jong
En daarmee was het nog niet gedaan. Sepp kopte een hoekschop van Melle keurig binnen: 9-2. Alweer de 4e kopgoal van Sepp dit seizoen, klasse jongen! Daar kan Luuk de Jong nog wat van leren!

Lukas tekende vlak voor tijd voor het slotakkoord door op aangeven van Sepp de 10-2 op het scorebord te zetten. Zo werden de toeschouwers de grote winnaar op deze prachtige voetbaldag. Twaalf goals, een stralend zonnetje en drie punten voor de thuisploeg.

Een echte teamprestatie jongens! Ondanks het zeer slechte veld zijn we toch blijven voetballen en lieten we het balletje zo goed als mogelijk rondgaan. Volgende week gaan we weer naar Volendam. Als we deze vorm vasthouden dan maken we het iedere ploeg lastig!