ZOB JO11-2 weet verliezende reeks niet te doorbreken

Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Akelig vroeg stond de thuiswedstrijd tegen De Blokkers op het programma. Door blessures konden we niet beschikken over wissels. Door de blessures moesten we weer schuiven in de verdediging en konden we niet ons vertrouwde spel spelen. We begonnen onwennig en kwamen in de eerst 10 minuten ook onder druk te staan. Het lukt ons niet de bal naar de andere helft te krijgen. We mochten van geluk spreken dat in deze 10 minuten de tegenstander maar 1 keer wist te scoren. Na deze tien minuten gooiden we de schroom van ons af en kwamen we beter in de wedstrijd. Halverwege de eerste helft kwamen we ongelukkig toch verder achter te staan door een fout in de opbouw: 0-2. Dit was voor ons het teken wat meer de beuk erin te gooien en we kregen de tegenstander steeds beter onder druk. Tegen het eind van de eerste helft resulteerde dit ook in de aansluitingstreffer. De bal werd van achteruit goed opgebouwd over links en na een voorzet van Jasper ontstond een schiettent waarbij Jonathan, Jurre en Sven in eerste instantie hun kansen niet benutten, maar door doorzetten kon Steijn de ruststand op het bord zetten: 1-2.

Na de theepauze
In de rust hebben we aangegeven het spel zo door te zetten in de tweede helft en we hadden een tactische omzetting voorbereid in het geval het lang 1-2 zou blijven. De wedstrijd ging vanaf dat moment zeker gelijk op en zonder veel weg te geven kregen we ook kansen. Helaas benutten we die niet. De meegereisde ouders van de tegenstander en de spelers in het veld voelden dat ze deze pot wel eens konden gaan verliezen en zijn veel gaan appelleren. Onze spelers lieten zich hierin meevoeren en dat kwam ons spel niet ten goede. Sleutelmoment in de wedstrijd was dat er een bal in het veld terecht kwam van een ander veld en de wedstrijd niet werd stilgelegd. Terwijl onze spelers bezig waren met het verwijderen van de vreemde bal werd er door de tegenstander gescoord: 1-3. Vanaf dat moment gingen bij ons de koppies hangen en bij de tegenstander de koppies juist omhoog. Ondanks deze tegenvaller wilden we de jongens wel extra aanvallend zien spelen, dus de tactische omzetting werd alsnog doorgevoerd. Helaas leverde dat geen echte kansen meer op. In de slotfase kwam uiteindelijk nog de 1-4 eindstand op het bord. Volgende week de laatste wedstrijd uit deze fase: de derby tegen Beemster.