Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Vanochtend stond de thuiswedstrijd tegen WBSV op het programma. Om 08:45 stonden we fit en compleet aan de aftrap!

In de eerste helft starten we wat onwennig waarbij we met name in de eindfase voor het doel te slordig zijn. Aan de andere kant breken de spitsen van WBSV af en toe gevaarlijk uit omdat we ons vanuit de rug laten verrassen. Onze keeper moet meteen een aantal keer handelend optreden en doet dat met verve. Toch lukt het onze gasten om de bal een keer tegen de touwen te schieten: 0-1. In het laatste deel van de eerste helft laten we toch zien lekker te kunnen voetballen. Een mooie aanval over de rechterkant komt bij Thiemo, die de bal strak en goed voorgeeft op Jonathan die glijdend binnenschiet: de meer dan verdiende gelijkmaker. Vlak voor de rust laten we ons toch weer verrassen en komt de spits van WBSV voor een leeg doel uit en scoort de 1-2. Dit betekende meteen de ruststand.

Tweede helft
Na de rust zijn we de eerste vijf minuten niet scherp. Het lukt niet de bal in de ploeg te houden en we krijgen WBSV niet van onze helft af. De bal vanuit het eigen doelgebied verplaatsen over de zijkanten en van daaruit diepte te creëren lukt totaal niet en bij een doeltrap van ons zijn we binnen enkele seconden de bal kwijt en krijgen we prompt de 1-3 om de oren. Gelukkig laten we de koppies niet hangen en drukken we daarna WBSV behoorlijk naar achteren. We komen steeds vaker in kansrijke positie, maar het lukt ons niet om de beslissende eindpass te geven of om overtuigend in te schieten waardoor we de kansen en mogelijkheden niet benutten. Aan de andere kant ontstaat door ons aanvalsspel wel vaak ruimte, maar Leon ranselt keer op keer de bal uit zijn doel. Het goede inschieten van Maikel levert een superscherpe keeper op. Leon pakt de punten deze wedstrijd, tenminste als we meer scoren dan de tegenstander.

Vloeiende aanval
Een minuut of tien voor het einde leveren we een vloeiende aanval af die eindigt bij Steijn die beheerst afrond: 2-3. We voelen dat er meer in zit en drukken verder door. Waar we de gehele wedstrijd last van hadden blijft in de slotfase ons ook parten spelen: de bal niet strak genoeg inspelen om kansrijk te worden en de kansen die we krijgen niet verzilveren. We komen dan ook niet meer tot scoren. De punten gaan naar West Beemster.