Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

Het was spannend of we deze wedstrijd wel konden spelen, want gaandeweg de week werd duidelijk dat zowel Jelte en David niet aanwezig konden zijn vanwege blessures en ook Steijn had niet kunnen trainen vanwege een blessure. Versterking werd gezocht en gevonden in de vorm van Jason de Beer uit de JO11-4.

We begonnen onwennig aan de wedstrijd aangezien we met name achterin een gelegenheidsverdediging moesten opstellen. Met Thiemo centraal achterin als leider van de defensie en Jason en Jayson aan de zijkanten werden we een beetje overlopen. Ballen schoten door en we kwamen regelmatig tegen een overtal te spelen. Daardoor vielen er in het eerste kwart van de wedstrijd meteen twee tegendoelpunten: 2-0 voor Purmersteijn. Na wat tactische omzettingen en met veerkracht kwamen we beter in de wedstrijd. We wisten het spel meer op hun helft te krijgen en na een vlotlopende aanval waarbij de bal bij Jasper eindigde vergat Jasper uit te halen, maar wist in tweede instantie de bal wel panklaar bij Jonathan te krijgen die de bal simpel kon intikken. Vanaf dat moment beseften we dat er veel meer te halen was en drukten we de tegenstander steeds meer terug. Uit een afgeslagen vrije trap met veel drukte voor het doel van de tegenstander viel de bal voor Jayson’s voeten die met een geplaatst schot over de keeper wist te scoren: 2-2. Vanaf de aftrap vervolgden we direct erg laconiek en kon de tegenstander weer vrolijk door onze verdediging heen lopen en in een één tegen één werd Leon weer geklopt: we konden weer opnieuw beginnen. Met een ruststand van 3-2 zochten we de kleedkamer op.

Tweede helft
Na de rust hadden we weer moeilijkheden met het spel van de tegenstander en konden we het spel moeilijk verplaatsen naar hun helft. We gaven best veel kansjes weg, maar Leon en zijn verdediging stonden hun mannetje. De bal werd tot tweemaal toe van de lijn gehaald. Toch kon dit niet goed blijven gaan en uit een snoeiharde vrije trap waarbij Leon de bal wel kon keren, maar niet kon klemmen scoorde de tegenstander alsnog 4-2. We gooiden de schroom van ons af en drukten de tegenstander weer terug op eigen helft. Bij een aanval waarbij de bal tussen de keeper en Jonathan bleef liggen was Jonathan de snelste en de handigste en scoorde hij 4-3. Vanaf dat moment begreep Purmersteijn dat ze alle registers moesten opentrekken om de winstpartij binnen te slepen. Met het nodige duw- en trekwerk en af en toe vervelende overtredingen werden we uit ons spel gehaald. Ondanks dat kregen we misschien wel vijf open kansen die allen tot doelpunt gepromoveerd hadden moeten worden, maar hij wilde er niet meer in. Helaas verloren met 4-3.

Gelukkig wonnen we de penaltyserie wel met 4-3. Volgende week een nieuwe kans tegen De Blokkers JO-11-2!