ZOB JO11-2 legt ST SSV/Sporting S over de knie

Noordervaart 63 B
1841JB
STOMPETOREN
tel. 072-5039547

Op het uiterst christelijke tijdstip van 11:15 stond op Sportpark SSV de wedstrijd tegen de plaatselijke JO11-1 op het programma.

Met drie punten uit de eerste twee wedstrijden staat SSV vlak boven ZOB JO11-2. Helaas konden Thiemo en Jayson niet meedoen vandaag, dus kregen we versterking van Rens en Jake, waardoor we volwaardige wissels hadden. Op het winderige veld in Stompetoren begonnen we met wind tegen. We konden de tegenstander ondanks de wind tegen goed onder druk houden en we kregen best wat kansen om de score te openen. Met net te slappe schoten en ontbrekende eindpasses lukte het ons in eerste instantie niet een doelpunt te maken. Aan de andere kant bestond het gevaar dat de tegenstander kansrijk werd door het hanteren van de lange bal. We stonden daar vaak niet goed en met twee stuiters kwam de bal achter onze verdediging terecht, ook voor SSV nog zonder resultaat. Bij een van die hoge diepe ballen belandde de bal bij Jelte en deze zocht de ruimte op het middenveld. Hij dribbelde drie spelers voorbij en speelde Jonathan in. Met een paar passes kwam de bal uiteindelijk voor de voeten van Jurre die diagonaal en buiten het bereik van de keeper uithaalde: 0-1.

Enkele minuten later werden we toch verschalkt door een lange bal van de keeper en kon hun spits op de keeper af. Na een eerste redding van Leon kon een andere speler van SSV alsnog afronden: 1-1. Dit was ook de ruststand.

Tweede helft

Na de pauze konden we met wind mee meer druk ontwikkelen en dit lukte maar deels. Tot echte kansen kwamen we niet, en soms moesten we alert zijn op hun uitbraak. Tot twee keer toe moest Leon in een één op één redding brengen.

Aan de andere kant bleven we geloven in de winst en kregen we opeens wel de betere kansen. Na een uiterst curieus doelpunt van Steijn, die de bal met een halve omhaal omhoog schoot en met twee stuiters achter de doelman zag verdwijnen, bleven we doordrukken voor een derde doelpunt. Uit een van onze vele corners kreeg de tegenpartij de bal niet weg en wist Jonathan de bal in de hoek prikken: 1-3.

Ondanks een lange blessuretijd van bijna 6 minuten veranderde aan de score niks meer. Dat we de pingels uiteindelijk 'verloren' mocht de pret niet drukken. Na afloop konden we allemaal genieten van de traktatie die Jelte ter ere van zijn verjaardag had uitgedeeld en ging iedereen met een grote grijns weer huiswaarts!

Gelegenheidsleider Stephan en trainer/coach Martijn zijn supertrots op onze jongens!