JO10-1 houdt goede vorm vast en wint van IVV

Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Dit weekend stond er voor JO10-1 geen competitiewedstrijd op het programma, maar gelukkig konden de mannen oefenen tegen eersteklasser IVV. IVV, die onlangs nog op een respectabele derde plaats eindigde op het AZ JO10 Toernooi, vormde een geduchte tegenstander. Een wedstrijd om serieus te nemen!

De Beemsterlingen begonnen echter sterk. Binnen een minuut belandde de bal achter de doelman van IVV door een eigen doelpunt. Helaas duurde het niet lang voordat de stand gelijk getrokken werd naar 1-1. Daarna bracht Sepp de thuisploeg opnieuw op voorsprong met een onhoudbaar schot in de hoek: 2-1. Ondanks kansen voor ZOB, werd de rust bereikt met een gelijke stand. Een hoekschop van ZOB leidde tot een snelle counter en de gelijkmaker van de bezoekers. Een belangrijke les voor de volgende wedstrijd: bij een corner niet allemaal naar voren.

Uit de startblokken
In de rust werd de tactiek besproken om ook deze wedstrijd winnend af te sluiten: duels winnen, balbezit behouden, sneller overspelen en kansen benutten. En afspraken kan je met deze mannen maken! Ze begonnen sterk aan de tweede helft, Sepp scoorde opnieuw na een assist van Joep: 3-2. Achterin stonden Jaap, Jim, Melle en Tygo, net als vorige week tegen de Brulleeuwen van Ilpendam, als tijgers te verdedigen. Tegen deze verdediging spelen is een flinke uitdaging voor elke tegenstander!
Terug naar de wedstrijd. Een aanval van IVV werd onschadelijk gemaakt. Jaap passte de bal naar Jim die op zijn beurt Sepp wist te bereiken. Vervolgens werd Melle diep gestuurd en onze moderne opkomende rechtsback schoot de bal prachtig en onhoudbaar tegen de touwen: 4-2. We waren nog niet uitgejuicht of Ilper Voetbal Vereniging (ik heb de afkorting even opgezocht Tygo!) maakte met een mooie lob de 4-3.

Zlatan Lukasovic
Daarna was het weer de beurt aan de thuisploeg. Uit een goed genomen hoekschop van Melle raakte Sepp met zijn linkerbeen de lat. De rebound was voor Lukas. Met een Zlatan-achtige hakbeweging liet hij de keeper kansloos: 5-3!  Dit doelpunt werd vastgelegd door de cameraman en staat op Youtube! Het volgende doelpunt kwam ook op naam van Lukas. De uittrap van keeper Milo bereikte Joep, die Lukas vrij zag lopen: 6-3. Toch werd het nog even spannend toen IVV nog scoorde. Maar het slotakkoord was voor de Beemsterlingen. Op aangeven van Sepp was het Joep die de eindstand op het bord zette: 7-4.

Een uitstekende overwinning tegen een sterke tegenstander. De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zaterdag 2 maart thuis tegen RKEDO. De trainers proberen nog een oefenwedstrijd te regelen in de komende weken, want deze vorm moeten we vasthouden!