Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Op zaterdagochtend werd de langverwachte derby tussen ZOB JO10-1 en SV Beemster JO10-1 gespeeld op het Zuidoosterpark. Helaas zonder verdediger Jaap (wel als assistent trainer aanwezig) en aanvaller Joep (ziek). Wat op papier een spannende strijd leek te worden, draaide uit op een overtuigende zege voor ZOB, dat met 12-2 de buren uit Middenbeemster versloeg.

Vanaf het eerste fluitsignaal domineerde de thuisploeg het spel, zonder dat de bezoekers een antwoord hadden. Melle opende al snel de score uit een prachtige pass van Max, gevolgd door zijn tweede treffer na een assist van Sepp. Vervolgens bediende Melle onze spits Sepp voor de 3-0 voorsprong.

Melle Mania
SV Beemster had geen antwoord op het spel van ZOB, met name op de ontketende Melle! Hij scoorde de 4-0 (assist Max), 5-0 (assist Tygo) en de 6-0 nog vóór de rust, waarmee hij zijn totaal op vijf bracht. Een buitengewone prestatie van onze Strijder! Wellicht lag het aan zijn ontbijt: een wit bolletje met smeerworst en een banaan. Ouders, onthoud dit voor de volgende wedstrijd! ;)

Lukas voegde voor rust nog een doelpunt toe met een geplaatst schot: 7-0. Het had zelfs meer kunnen zijn als de paal en de lat niet in de weg hadden gestaan.

Tweede helft
Na rust werd de voorsprong van ZOB bijna hun valkuil. Met een ruime voorsprong vergat het team soms samen te spelen. Iedereen wilde natuurlijk een doelpunt maken, maar ‘das logisch’ zou een fenomeen gezegd hebben. Desondanks bleef ZOB scoren. Sepp maakte de 8-0 na een slimme pass van aanvoerder Jim. Daarna volgde Lukas met twee fraaie doelpunten: 9-0 en 10-0. Een eigen doelpunt van de bezoekers bracht de score op 11-0. Door de toenemende gemakzucht verloren we echter de concentratie en incasseerden we de 11-1.

Kort daarop was het Tygo, onze linkerverdediger, die zijn zevende goal van het seizoen scoorde en de voorsprong vergrootte naar 12-1 voor ZOB. Het laatste woord was aan SV Beemster, dat de eindstand op 12-2 bepaalde.

Purmersteijn
Volgende week wacht de topper tegen Purmersteijn. Dan zullen we vol aan de bak moeten. Eerder dit seizoen eindigde de thuiswedstrijd in een gelijkspel (1-1). Laten we ons aankomende week goed voorbereiden, wellicht met een wit bolletje met smeerworst en een banaan, voordat we de velden aan de Van IJsendijkstraat betreden.

De trainers zijn na de wedstrijd nog even de studio ingedoken en hebben nog een kleine muzikale ode gebracht aan dit mooie team! Hier te beluisteren!