Van IJsendijkstraat 140
1442CS
PURMEREND
tel. 0299-423335

Aan de mooie zegereeks van de laatste weken kwam deze zaterdag een einde. Purmersteijn bleek op alle fronten een maatje te groot voor ZOB: 8-2.

Strijd, duelkracht en concentratie waren de afspraken die vooraf in de kleedkamer met elkaar werden gemaakt. Echte Beemsterse ingredienten waarmee we eerder dit seizoen (laatste wedstrijd in fase 3) een knap resultaat behaalde tegen Purmersteijn.

De scheidsrechter floot voor de aftrap en het leek alsof de afspraken direct waren vergeten. Daardoor kwamen we overal een stapje te laat en stonden we binnen een halve minuut met 1-0 achter. Daarna bleef het spelbeeld hetzelfde en liep Purmersteijn snel uit. ZOB kreeg ondank het Purmerendse overwicht nog wel een aantal kansen, maar ook voorin stond het vizier niet op scherp. Al moet gezegd worden dat onze spits Sepp zijn stinkende best deed en veruit de beste man was van ZOB. Klasse! De ruststand werd bereikt met een 4-0 (!) achterstand.

Limonade
Tijdens de pauze zijn we nogmaals de afspraken nagelopen en na een klein bekertje limonade gingen we toch weer met goede hoop het veld op. Afspraak was; 1e helft vergeten en opnieuw starten de 2e helft. Het liep meteen al veel beter! ZOB ging de strijd aan en dit resulteerde al snel in een aansluitingstreffer voor de Zuidoostbeemsterlingen. Jim schoot de bal met een geplaatst schot over de keeper: 4-1. Het was direct weer een wedstrijd en er kwamen meer kansen voor de 10-1 van ZOB. Helaas gingen deze kansen er niet in en zoals je dan vaak ziet; dan vallen de goals aan de andere kant. De 5e en de 6e treffer van Purmersteijn kregen we heel ongelukkig tegen. Gelukkig wist Joep nog wel wat terug te doen door de bal laag in het doel te rossen: 6-2. Purmersteijn was in de slotfase nog 2x trefzeker met mooi uitgespeelde aanvallen. Daarmee won Purmersteijn de wedstrijd dik verdiend met ruime cijfers: 8-2. Alle complimenten aan de tegenstander!

Herkansing
We moeten het zien als een goede les. Als we resultaat willen halen tegen dit soort hoofdklasse tegenstanders dan zullen we er allemaal top moeten zijn en minder ontzag tonen voor de tegenstander. Aankomende week donderdag gaan we tegen Purmersteijn op herkansing. Maar dan op een half veld, ter voorbereiding op volgend seizoen, en ditmaal tegen de JO11-2.