6 - 4

EVC E6

E-pupillen zaterdag, E5, 7e klasse 23

2 februari 2013 10:00

Na een lange winterstop en enkele afgelaste wedstrijden konden de jongens van de E5 eindelijk weer de wei in. Nou ja, wei ... de kunstwei. De eerste wedstrijd was tegen de E6 van EVC uit Edam.

Na een rustig begin overdonderde EVC ZOB en via twee prachtige aanvallen stond de 0-2 op de borden. De vrees voor een hoge uitslag leek onterecht want de boys van de E5 legde de ene aanval na de andere op de mat. Maar ... over, naast, op de paal, op de lat, voorlangs en vooral uitstekend keeperswerk. De bal wilde er maar niet in. Gelukkig viel de aansluitingstreffer uiteindelijk toch en nadat beide teams nog eenmaal gescoord hadden, werd de kleedkamer opgezocht met een 2-3 achterstand. Een tussenstand die veel beloofde voor de tweede helft.

En die tweede helft was gaaf. Over en weer werd er prima gevoetbald, werden de kansen benut en via een merkwaardig score-verloop werd de eindstand 6-4 voor de E5 van ZOB. Spannende momenten voor het doel, een scheidsrechter die niet wilde affluiten, een penalty voor EVC die niet benut werd en grote opluchting toen de marge weer 2 was.

Complimenten voor beide teams en laten we hopen dat dit goede begin een vervolg krijgt.