6 - 1

ZOB JO11-1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 08

26 februari 2013 18:00

Een druk bezochte competitiewedstrijd op een vroege dinsdagavond, met spelers van beide partijen die elkaar dagelijks tegen komen op straat of op school. Het was een herhaling van onze eerste wedstrijd in september toen we na een slechte wedstrijd toch met 3-3 gelijkspeelden. Nu waren we zeker in de eerste helft gelijkwaardig en speelden we goed georganiseerd. De eerste grote kans was voor Cesar die door Bobby mooi in de diepte was aangespeeld. Het schot van Cesar raakte de paal en de toegesnelde Jop kon ook niet meer dan de bal tegen de paal tikken. Deyan kwam een paar keer goed door en prikte een bal net over. Een schot van Rafaël verdween naast omdat de bal net niet goed geraakt werd, kortom we waren gevaarlijk. Purmerend was een enkele maal door de goede hoekschoppen gevaarlijk, maar niet door een uitgespeelde aanval. We zaten dus goed in de wedstrijd, maar door slecht coachen van ondergetekende werden er twee maal grote fouten gemaakt zodat de tegenstander makkelijk op 2-0 kon komen. Dat we toch op 2-1 kwamen was dus meer dan verdiend. Na rust deden we het niet slecht. De eerste grote kans was weer voor Cesar die na een fraaie actie van Bobby de bal voor het intikken had. Helaas miste hij de bal net. Daarna kwam hij nog een keer één op één voor de keeper maar deze ging goed en snel naar de grond dus leverde ook deze kans geen doelpunt op. Natuurlijk zat ook Purmerend niet stil en jammer genoeg moest Sam het antwoord schuldig blijven op een hard schot. Hierna kwam Robin nog een keer in een kansrijke positie maar ook hier was de keeper goed bj de les. Vijf minuten voor tijd kwam Purmerend op 4-1 en was het vertrouwen in een goede afloop bij sommigen definitief verdwenen en dat zie je meteen terug in het spel. De duels om de bal, toch al niet het sterkste onderdeel van ons spel, werden slapper en dus kreeg Purmerend meerdere mogelijkheden. Sam voorkwam  met een schitterende reflex nog een doelpunt maar kon daarna niet voorkomen dat de tegenstander nog twee keer scoorde. Uitblinker bij ons was vandaag Rafaël die in het midden van het team de hele wedstrijd met volle inzet speelde en ook coachend de boel goed organiseerde. Het positieve van deze wedstrijd was de goede organisatie gedurende een heel groot deel van de wedstrijd. Met meer geluk had er meer ingezeten dan deze forse nederlaag. Zaterdag weer een kans.