ZOB JO10-1

E-pupillen zaterdag, E5, 7e klasse 23

2 maart 2013 10:30

Na lange tijd eindelijk weer eens een competitiewedstrijd. Eindelijk tijd om te laten zien wat er op de training allemaal geleerd is: de uitwedstrijd tegen de Wherevogels E10 stond op het programma.

Twee gelijkwaardige teams die de bal goed rondspeelden in het team, de vrije man zochten, twee sterke verdedigingslinies en af en toe een schot op doel. De 1-0 voorsprong had net zo goed andersom kunnen zijn, maar onze keeper reageerde uitstekend. Door het prachtige spel was de rust al heel snel daar.

De peptalk bij de tegenstanders in de rust werkte helaas goed. ZOB werd flink onder druk gezet en de gelijkmaker viel al snel. De jongens waren het goede gevoel van de eerste helft kwijt, begonnen fouten te maken en een 2-1 achterstand was misschien wel een logisch gevolg. Maar ... de mouwen werden opgestroopt, de bal ging weer rond, sommige posities werden gewisseld en er kon weer naar voren gespeeld worden. Hoewel een echte grote kans of letterlijk een teenlengte ontbrak, viel de gelijkmaker op het juiste moment. Het verzet van de tegenstander was gebroken en op deze manier gelijkspelen is misschien wel net zoveel waard als een overwinning.

Goed gedaan jongens. Tot komende zaterdag.