2 - 2

Purmersteijn E1

E-pupillen zaterdag, E1, 1e klasse 08

3 april 2013 17:00

Nadat we op de zaterdag hiervoor een zeer goede oefenwedstrijd speelde en die zeer ruim wonnen, leken we klaar voor de ontmoeting met Purmersteijn. Dit team van 1e jaars talenten staat er in de competitie beter voor dan wij, maar zoals al aangegeven, zijn wij in goede vorm. Het begin was van onze kant goed te noemen. We joegen de tegenstander in balbezit al vroeg op en die  werd daar over het algemeen onzeker door waardoor we regelmatig de bal op hun helft konden veroveren. Na zo'n moment kon Bobby een prachtig steekpassje geven op de bewegende Cesar en die misleidde in één beweging verdediger en keeper zodat het simpel scoren was. Kort daarna kon Cesar alleen op de keeper afgaan maar dit keer werd de keeper de winnaar. Verdedigiend stond het weer prima. De mannen achterin, Robin, Jop en Bradley waren in de duels hun tegenstander vaak de baas. Kort ervoor was Rafael druk in de weer om de pass op de spitsen eruit te halen. Slechts een moment kwamen we in gevaar, maar Robin wierp zich in de baan van het schot. Sam zorgde ervoor dat we in de opbouw de vrije man vonden. Kortom we hadden de wedstrijd in handen. Dat veranderde na de rust. Purmersteijn stond beter zodat we in de opbouw geen rust vonden. Dan zijn we natuurlijk nog niet zo slim om het op een andere manier op te lossen. We bleven vasthouden aan de lange uittrap met veelal onmiddellijk balverlies tot gevolg. Maar omdat we verdedigend nog steeds de baas waren kreeg Purmerstijn niet de ruimte om gevaarlijk te worden. En toen Cesar na een stevig duel goed doorging en de 2-0 maakte, leken we op een nieuwe overwinning af te gaan. Een schitterend schot van Dirk werd door de keeper even schitterend onder de lat vandaan getikt. Bijna 3-0. Maar vijf minuten voor het einde viel dan de tegengoal. Bij een hoekschop waren we niet scherp genoeg toen de bal in een stukje niemandsland viel. Met een lang been kon een Purmersteijner de bal langs Sam tikken. De tegenstander gooide er nog een tandje bij en hun inzet werd kort voor tijd beloond. De enige keer dat we achterin werden uitgespeeld was het meteen raak. Een terecht gelijkspel want op basis van beide helften klopte de uitslag wel. Maar duidelijk werd wel dat we op de goede weg zijn, met inzet als basis. Daarmee kun je heel wat bereiken. De trainer