1 - 8

ZOB JO13-1

Onder 13 zaterdag, JO13-1, 2e klasse 04

24 september 2016 9:30

Ietwat verlaat begint om 09:39 de streekderby tussen Purmersteyn en ZOB. Op het ouderwetse gras is de eerste fase direct voor ZOB. De druk wordt gezet en de kansjes gecreëerd. De eerste poging is van Timo die hard voorlangs schiet. De tweede poging is van Rens, maar het schot wordt gekeerd door de keeper. Dan een aanval over links. De halve voorzet wordt verlengd door Jayden en daar is de voorsprong; 0-1!

Dani krijgt de bal van Julian op maat en gaat door over rechts. Een goede voorzet volgt en Timo schiet maar net over. De aanvallen blijven komen en Rens zet voor vanaf de zijlijn, Jayden kopt schitterend binnen; 0-2! Vanuit de verdediging zit het ook goed. Max passt op Yentl, die vervolgens Timo op maat bediend. 0-3! De voorsprong is meer dan verdiend. Maar dan krijgt de linker spits van Purmersteyn wat ruimte en profiteert met een afstandschot; 1-3.

Na de aftrap volgt een stevig duel aan de zijlijn, waarbij de scheidsrechter een rode kaart trekt voor ZOB. Met tien man verder. Helaas. Maar de jongens strijden goed door. Ynze loopt de gaten dicht en bouwt keurig op. Jayden geeft een mooie voorzet en met een halve omhaal gaat de bal van Timo maar net naast. Dani gaat door en vanaf rechts wordt strak voorgezet en is Timo alert; 1-4!

Merlijn blokt de aanval van Purmersteijn, maar er volgt wel een corner. Rens is scherp en staat goed opgesteld. Hij kopt de inkomende bal van de lijn en het fluitsignaal voor de rust klinkt.

De tweede helft zoekt Julian Jason en die gaat op zijn beurt richting 16. Het schot is mooi, maar gaat net boven de kruising over. Dan geeft Dani een assist op Jason en weet hij het doel te vinden door links langs de keeper te schieten; 1-5! Joost heeft een rustige wedstrijd, maar bij een counter van Purmersteijn staat hij goed opgesteld en is er rust in de achterhoede.

Kimi maakt meters en werkt hard. Een pass op Dani, die vervolgens twee man passeert en schiet, wordt vervolgens door Jason op de keeper geschoten. Jayden schiet op de paal en dan is het raak voor Jason; 1-6! De bal blijft veel bij de voorhoede en Jason gooit in richting Timo die knap de 1-7 binnen schiet.

Senne gaat over links en zet mooi voor. De afvallende bal wordt weggeschoten, maar Timo pakt op en lobt prachtig over de keeper de laatste binnen; 1-8!

Een overtuigende overwinning. Gefeliciteerd mannen!