Prinses Margrietstraat 2
1721AN
BROEK OP LANGEDIJK
tel. 0226-316066

In de lastige uitwedstrijd bij BOL waar ZOB het vaak lastig heeft, is de eerste competitiewedstrijd van het seizoen terecht met 2-1 verloren. BOL speelde agressiever en toonde meer beleving om te winnen dan ZOB. Het eerste half uur was dan ook duidelijke voor BOL, en in het laatste kwartier van de eerste helft kwam ZOB wat beter in de wedstrijd. Ook het begin van de tweede helft was ZOB de bovenliggende partij zonder echt gevaarlijk te worden voor het doel van BOL.

Marco_haalt_uit.JPG

De beginfase was duidelijk voor BOL, de ploeg speelde met veel dreiging en doelman Danny Been moet al snel redding brengen op een inzet van de spits. In de 8e minuut komt BOL gevaarlijk door met een voorzet vanaf de linkerkant, bij de 2e paal schiet de spits de bal net naast. In de 18e minuut kan ZOB voor het eerst gevaarlijk worden, Kid Ronday gaat goed door over de rechterkant, zijn voorzet kan echter niet binnen gewerkt worden. Een minuut later wordt een afstandsschot van Danny Streekstra goed geblokt door een verdediger van BOL. Rond de 20e minuut kan doelman Danny Been zich onderscheiden. Eerst werkt hij een kopbal uit een corner over de lat, en een minuut later komt een voorzet van BOL vanaf rechts bij de spits, maar zijn inzet wordt heel fraai door de doelman over de lat gewerkt. BOL komt in de 24e minuut gezien het spelbeeld verdiend op voorsprong. Een verre ingooi wordt doorgekopt en bij de 2e paal staat Timon Plak helemaal vrij om de 1-0 binnen te werken.
dreiging_bij_Yassin.JPG

Na deze achterstand komt ZOB wat beter in de wedstrijd en komt Dennis Jansen gevaarlijk door en schiet maar net naast, alleen deed hij dit in buitenspelpositie. In de 35e minuut wordt een inzet van opnieuw Dennis Jansen maar net van de lijn gehaald door een verdediger van BOL. ZOB dringt nu aan, en in de 40e minuut speelt Kid Ronday zich goed vrij op de kop van de zestienmeter, maar zijn inzet gaat over het doel. In de 42e minuut wordt een afstandsschot van Dennis Pals door de BOL keeper tot corner verwerkt. Uit de ontstane corner genomen door Colin Coenderman kopt Rowin Mol bij de 2e paal de gelijkmaker binnen. Vlak voor de wissel zijn er enkele hachelijke momenten voor het ZOB doel, uiteindelijk wordt de bal tot opluchting van heel ZOB over het doel geschoten.
Rowin_kopt_1-1_binnen.JPG

In de 2e helft komt het eerste gevaar van ZOB. Een vrije trap van Dennis Pals wordt maar net over het doel geschoten. In de 55e minuut wordt een inzet van Dennis Jansen door de doelman weggestompt. In de 60e minuut komt de met veel dreiging spelende Yassin El Yaakoubi met een fraaie steekpass op Marko Pals die in kansrijke positie over schiet. In de 75e minuut komt BOL opnieuw op voorsprong. Een scrimmage voor het doel van Danny Been, de bal wordt door BOL twee keer op de paal geschoten, en de tweede keer wordt de terug springende bal door Jack Schoon binnen gewerkt. In de slotfase probeert ZOB het nog wel, maar mist de overtuiging. De 2e bal is vaak een prooi voor een BOL speler, en te vaak komt de eindpass niet goed aan bij ZOB. De ploeg zal zich van deze teleurstelling moeten herpakken, en zaterdag thuis tegen AFC met de juiste instelling en beleving voor de volle winst gaan.