92'
... (schot)

18 september 2021 14:30

Colin_kopt.JPG
ZOB heeft zich tegen HBOK goed hersteld van de eerder bij HBOK met 4-1 verloren oefenwedstrijd. In de Zuidoost werd nu met 2-2 gelijkgespeeld. Beide ploegen waren deze keer aan elkaar gewaagd, en was ZOB in de eerste 25 minuten de bovenliggende partij en komt dan ook terecht op voorsprong. Een goede loopactie van Yassin El Yaakoubi wordt op waarde ingeschat door Dennis Jansen, zijn pass komt precies op maat, Yassin omspeelt zijn tegenstander en scoort hard en laag de 1-0. Vlak na deze treffer gaat Stefan v Wonderen goed door aan de rechterkant, zijn voorzet komt bij de 2e paal bij de inkomende spits Kid Ronday, maar die ziet zijn inzet gestopt worden door de HBOK doelman. Bij deze actie raken beiden geblesseerd, maar kunnen na de blessure behandeling wel weer verder.

concentratie_bij_stefan.JPG
Na die eerste periode wordt ZOB wat slordig en wordt er veel balverlies geleden. HBOK is nu de bovenliggende partij, maar kan niet echt tot grote kansen komen. In de tweede helft scoort HBOK al snel de gelijkmaker. In de 47e minuut wordt een speler van HBOK in het strafschopgebied neergehaald. De toegekende strafschop wordt feilloos benut. In de 61e minuut redt keeper Tim v Duuren twee keer achter elkaar op inzetten van geheel vrijstaande HBOK spelers. ZOB wordt naar achteren gedrukt door HBOK, maar is zelf wel gevaarlijk in de counter. In de 78e minuut gaat de met veel dreiging spelende Yassin El Yaakoubi zijn tegenstander op snelheid voorbij en met een harde schuiver in de hoek laat hij voor de tweede keer de HBOK keeper kansloos achter.

Yassin_passeert.JPG
Net als het publiek aan een 2-1 overwinning voor ZOB denkt, scoort HBOK in blessuretijd de verdiende gelijkmaker. Een voorzet vanaf de rechterkant kan door de geheel vrijstaande spits binnen gewerkt worden. Een terechte uitslag in een leuke wedstrijd waarin beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Beide ploegen kunnen dan ook met vertrouwen volgende week de eerste competitiewedstrijd ingaan. ZOB speelt dan uit om 14:30 uur bij BOL uit Broek op Langedijk.