ZOB 6 – Ilpendam 3 Uitslag: 2 – 2 (1 – 1)

Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Na een verlengde winterstop vanwege de coronamaatregelen was het alweer 6 weken geleden dat laatste wedstrijd was gespeeld. Het was dus fijn dat er eindelijk weer gevoetbald kon worden. Op bezoek kwam de nummer 2 van de competitie, Ilpendam. Eerder dit seizoen had ZOB met 1 – 4 voor de beker van Ilpendam gewonnen. Sindsdien was Ilpendam alleen maar sterker geworden en ZOB was daarom zeker niet de favoriet. De harde wind die vrij spel had op het veld leek op voorhand een belangrijke factor te gaan spelen. Door de vele blessures moest ZOB ook deze wedstrijd weer in een andere samenstelling spelen. Het grootste deel van de wedstrijd speelde ZOB met een compleet nieuwe rechterflank. Maar de invallers maakte ZOB zeker niet zwakker.

De eerste helft had ZOB de wind vol tegen. Het werd zaak om niet onder te grote druk te komen en de tegenstander vaak in schotpositie te laten komen. Die boodschap was bij ZOB goed aangekomen en ze wisten met veel energie Ilpendam ver van het doel vast te zetten en met goed combinatiespel werd er zorgvuldig opgebouwd. De wedstrijd leek toch al vroeg in de wedstrijd de kant van Ilpendam op te gaan. In de 8e minuut leek een grote kans voor Ilpendam nog onschadelijk te worden gemaakt toen in het vijfmetergebied de bal werd tegengehouden, maar wellicht was de wind er wel voor verantwoordelijk dat de bal via een van ZOB-verdedigers in eigen doel belandde: 0 – 1. De nummer twee van de competitie leek al snel zaken te willen doen en de overwinning al vroeg veilig te stellen. Maar ZOB herpakte zich knap. Er waren echter weinig echte grote kansen aan beide kanten. ZOB had redelijk de controle over de wedstrijd en werd gaandeweg de betere, en gevaarlijkere ploeg. In de 22e minuut was Joris dichtbij de gelijkmaker. Vanaf links kwam hij vrij voor de keeper en tikte de bal over de keeper heen, maar helaas ook naast het doel van Ilpendam. In de 40e minuut redde de keeper van Ilpendam op een schot van afstand van Joris. Een minuut later was het toch raak voor ZOB en stond de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Moos stak de bal door waardoor Max 2 vrij voor de keeper van Ilpendam kwam en de bal de bekwaam de bal binnenschoot: 1 – 1. De wedstrijd leek zelfs helemaal naar de kant van ZOB te vallen toen Tjerk vanaf rechts dichtbij het doel van Ilpendam vrijkwam, maar helaas niet tot een goed schot kon komen. De ploegen waren in evenwicht bij het rustsignaal.

In de tweede helft zou ZOB de wind meekrijgen en dus zou ZOB serieus op zoek gaan naar de voorsprong. Maar het gehoopte overwicht kwam er niet. De teams hielden elkaar goed in evenwicht en Ilpendam was de ploeg die in de tweede helft het meeste initiatief had. Niet lang na de rust leek Ilpendam op voorsprong te komen. Maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Het was centimeterwerk, dus Ilpendam moest zich herpakken na de teleurstelling. Ze bleven de ploeg met meer (kleine) kansen, maar de wedstrijd bleef lang in evenwicht. In de 77e minuut kwam Ilpendam toch op voorsprong. Na een knappe solo ontstond er een rommelige situatie in het strafschopgebied van ZOB, maar de bal werd uiteindelijk op een vrijstaande speler van Ilpendam gespeeld die 1 – 2 kon binnenschieten. Het leek de genadeklap voor ZOB. De pijp leek leeg en hier en daar waren er blessuregevallen. Maar toen niemand er meer op rekende kwam ZOB toch nog terug. Na een ingooi van Tjerk belandde de bal in de 89e minuut bij toeval voor de voeten van Finn die van buiten het strafschopgebied een knap gedrukt schot losliet dat precies in de hoek naast de keeper binnenviel: 2 – 2. Daardoor pakte ZOB in de slotfase alsnog een heel knap punt.

ZOB heeft de competitie hervat met een knap gelijkspel tegen de nummer 2 van de competitie. Voor het grootste deel van de wedstrijd was ZOB gelijkwaardig en dat is een compliment na de wat mindere wedstrijden voor de winterstop. Als volgende tegenstander komt TOB naar Zuidoostbeemster. Hopelijk haalt ZOB ook in deze wedstrijd hetzelfde goede niveau.